X
  1. Hem
  2. E-post & App Suite
  3. Vilka MX-pekare ska jag använda för att peka mailtrafiken till er?

Vilka MX-pekare ska jag använda för att peka mailtrafiken till er?

Tänk på att domänen som du pekar mot våra MX-pekare måste finnas upplagd på ett webbhotellkonto hos oss.

Då vi har ett serverkluster som agerar spamskydd (ODERLAND Mailcontrol) går all inkommande mail till våra webbhotellservrar genom dessa. För att få mailtrafiken att nå ditt webbhotellkonto behöver du använda dessa MX-pekare:

  • mx1.oderland.com
  • mx2.oderland.com
  • mx3.oderland.com
  • mx4.oderland.com

Det går utmärkt att sätta samma prioritet i MX-inläggen för samtliga (till exempel 0), så de delar lika på mailhanteringen.

Om din domän använder våra DNS-servrar kan du följa den här guiden för att hitta instruktioner om hur du lägger till och/eller redigerar MX-inläggen. Använder din domän DNS-servrar tillhörande en annan leverantör behöver du göra ändringen där.

Om du är nyfiken på hur vårt spamskydd fungerar kan du läsa mer om det här. Vi har även följande instruktion om hur du använder/justerar det.

Om du har en Managed Server hos oss kan du köpa till Mailcontrol-tjänsten, den ingår inte som standard. För mer information, kontakta oss på support@oderland.se.
Om du inte har Mailcontrol-tjänsten på din Managed Server behöver du ange adressen till själva servern som MX-pekare, du kan alltså inte använda mx1-4 enligt ovan.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss