1. Hem
  2. Hemsidor
  3. Hur skickar jag mail med SMTP i WordPress?

Hur skickar jag mail med SMTP i WordPress?

Ett e-postkonto behövs för att använda SMTP i WordPress

För att kunna skicka mail genom SMTP i WordPress krävs att du först har tillgång till ett e-postkonto. Vill du skapa ett e-postkonto (exempelvis noreply@exempel.se) så kan du följa denna guiden: Hur skapar jag ett e-postkonto.

Denna guide visar hur du börjar använda SMTP med pluginet WP Mail SMTP by WPForms. Det finns andra plugins och dessa fungerar ofta på motsvarande sätt.

1. Börja med att logga in i administrationsgränsnittet för din WordPress, oftast gör du detta genom att gå till /wp-admin i slutet av din hemsideadress, exempel: www.exempel.se/wp-admin
  2. Gå till Tillägg i menyn till vänster, och sen Lägg till nytt.Tillägg > Lägg till nytt
  3. Sök efter SMTP i sökfältet uppe till höger, och klicka sedan på Installera Nu för WP Mail SMTP by WPForms.Sök SMTP > Installera nu - WP Mail SMTP by WPForms
  4. Klicka på Aktivera.Aktivera
  5. Klicka nu på Inställningar för WP Mail SMTP. Om du inte hamnade här automatiskt, klicka först på Tillägg i menyn till vänster.Inställningar
  6. Fyll nu i Från e-post (exempel: noreply@exempel.se), Från namn (Mitt Företagsnamn) och välj Övrig SMTP för mailer.Från e-post, Från namn, Övrig SMTP

Bocka i Svara till om du vill kunna ta emot svar eller notifieringar om när mailet inte gått fram.

7. Gå sedan ner en bit och fyll i:
    SMTP-värd: server för utgående e-post (om du inte vet vilken server det är du ska använda kan du följa denna guiden)
    SMTP-port: 465
    Kryptering: SSL
    Auto TLS:
    Autentisering:
    SMTP-användarnamn: e-postadressen för e-postkontot
    SMTP-lösenord: lösenordet för e-postkontot
    Spara därefter inställningarna med knappen Spara inställningar.

För att använda TLS istället för SSL så behöver port 587 användas

SMTP-värd, SMTP-port 465, Kryptering SSL, Auto TLS PÅ, Autentisering PÅ, SMTP-användarnamn e-postadress, SMTP-lösenord
  8. För att testa inställningarna kan du klicka på Test av e-post, sen fylla i en e-postadress att skicka till och sen klicka Skicka e-post, om du efter en stund tagit emot ett mail på den adressen så funkar allt som det ska.Test av e-post > Skicka till > Skicka e-post