1. Hem
  2. cPanel/WHM
  3. Hur ordnar jag en temporär domän på mitt webbhotellkonto?

Hur ordnar jag en temporär domän på mitt webbhotellkonto?

På våra webbhotellkonton sätts en temporär domän normalt upp när webbhotellkontot skapas. Denna baseras på kontots huvuddomän (den man anger vid beställningen) och avslutas med ”.hemsida.eu”. Detta innebär att om du beställer ett webbhotellkonto med huvuddomänen exempel.se så kommer kontot från början ha en extra domän tillagd på sig, exempel.se.hemsida.eu. Denna är tillagd som alias och kan raderas från kontot om den inte behövs.

Denna domän kan användas för att surfa mot innehåll på kontot innan den egentliga domänen pekats mot kontot.

På samma sätt kan du själv skapa temporära domäner (för att till exempel testa en sida innan du pekat om domänen sidan ska använda) och inte vill använda en lokal ompekning.

För att skapa en tillfällig domän på ditt konto, följ dessa instruktioner om hur man lägger till en tilläggsdomän på webbhotellkontot och var mycket noggrann med att välja samma dokumentrot som du valt för den ”riktiga” domänen du vill använda i slutändan. Tänk på att avsluta domännamnet med ”.hemsida.eu”.

Om du är osäker på vilken mapp den ”riktiga” domänen pekar på så visas det i tabellen över domäner som redan är tillagda som tilläggsdomäner på kontot (längst ner på sidan). Är det huvuddomänen du vill skapa en temporär domän för pekar denna alltid på mappen public_html.

Så om du lagt till domänen doman.se på ditt konto och valt att den ska ha dokumentroten /domains/doman.se kan du utan problem skapa domänen doman.se.hemsida.eu och peka den på samma dokumentrot för att nå samma installation.

Ha i bakhuvudet att WordPress är lite strikt när det gäller vilken domän som används. Det är inte omöjligt att du blir omdirigerad till exempel.se om du testar att besöka sidan via exempel.se.hemsida.eu. Man kan då behöva byta domännamnet som WordPress-installationen använder, vilket vi skrivit en guide om här.