1. Hem
  2. WordPress & hemsidor
  3. Hur installerar jag uppdateringar genom WordPress Toolkit?

Hur installerar jag uppdateringar genom WordPress Toolkit?

This post is also available in: English

För att komma åt samt kunna använda WordPress Toolkit måste det vara aktiverat på ditt webbhotellkonto.

Om uppdateringar av WordPresskärna, plugins eller teman finns tillgängliga kan du installera dessa direkt från WordPress Toolkits gränssnitt.

För att komma igång, börja med att gå in på WordPress Toolkit. Klicka sedan på raden för den aktuella WordPressinstallationen.

Om du klickar på någon av raderna gällande uppdateringar på bilden ovan når du uppdateringsgränssnittet.

Kryssa för den eller de komponenter du vill uppdatera och klicka på den blå Uppdatera-knappen uppe till vänster.

Om du gör en uppdatering av WordPress-kärnan kan även välja att skapa en återställningspunkt som sparar ner siten som en backup (uppe till höger). Om något skulle gå snett vid uppdateringarna kan du då rulla tillbaka till hur siten såg ut innan du började uppdatera.

Tänk på att återställningspunkten som skapas kan generera en väldigt stor backupfil. Se därför till att du har gott om utrymme på ditt webbhotellkonto om du väljer att skapa en återställningspunkt.

Smarta uppdateringar

WordPress Toolkit kan hjälpa dig undersöka om väntande uppdateringar kommer fungera bra att installera eller om något på din site kommer gå sönder vid uppdateringen. Systemet skapar en klon av siten, installerar uppdateringarna och kör därefter ett antal tester där liveversionen av siten jämförs med den uppdaterade versionen.

För att aktivera smarta uppdateringar, börja med att gå in på WordPress Toolkit. Klicka sedan på raden för den aktuella WordPressinstallationen. Du kan aktivera Smarta uppdateringar via reglaget nere till höger.

När du nu väljer att göra uppdateringar av teman, plugins (insticksprogram) etc kommer WordPress Toolkit skapa klonen av siten och utföra sin analys (enligt ovan). Se i avsnittet här ovanför hur du installerar uppdateringar.

Tänk på att du behöver ha tillräckligt med utrymme på ditt webbhotellkonto för att klonen ska kunna skapas.

När analysen är klar får du möjlighet att jämföra siten före och efter uppdateringen.

Om du tycker allt ser bra ut, klicka på knappen Tillämpa uppdateringar uppe till vänster för att lägga in uppdateringarna live. Du behöver bekräfta ditt val med OK i rutan som poppar upp.

Nu installeras uppdateringarna på din skarpa site.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss