1. Hem
  2. FTP & filer
  3. Hur ansluter jag med FTP i Cyberduck?

Hur ansluter jag med FTP i Cyberduck?

Vi rekommenderar alltid att man använder SFTP då anslutningen mellan dig och servern då är krypterad. Har du inte möjlighet att använda detta, följ denna guide för att ansluta med ”vanlig” FTP.

Cyberduck är ett populärt FTP-program som finns för både Windows och macOS. I denna guide går vi igenom hur du ansluter till ett FTP-konto hos oss med hjälp av programmet.

Efter du startat programmet, byt till bokmärkesfliken (ganska högt upp i programfönstret) och klicka sedan på + längst ner till vänster för att lägga till en ny anslutning.

Gör sedan inställningar för anslutningen enligt följande:

Välj FTP i rullgardinsmenyn överst. I fältet för Server anger du adressen till den server som ditt webbhotellkonto ligger på. I vårt exempel använder vi iwarebiko.oderland.com men du behöver alltså ange korrekt server för det aktuella kontot. Vet du inte vilken server ditt konto ligger på, följ denna guide för att hitta det.

Mata in ditt Användarnamn, i vårt fall heter kontot ”exempel”. Skriv sedan in ditt lösenord i fältet Lösenord.

Om du inte har skapat ett separat FTP-konto kan du använda cPanelinloggningsuppgifterna för att logga in med FTP. Om du inte vet vad du har för inloggningsuppgifter till cPanel kan du följa den här guiden för att återställa uppgifterna.

Du kan nu stänga rutan där du redigerat bokmärket för servern. Servern kommer nu vara synlig i listan över bokmärken. Dubbelklicka på servern i listan för att ansluta till den.

Det kan nu hända att du får upp en varning om ”Osäker FTP-anslutning”. Detta är korrekt då vanlig FTP-anslutning är okrypterad. Tryck på Fortsätt för att komma vidare och ansluta mot servern.

Om du vill kan du markera Visa inte igen-rutan för att slippa få upp varningen vid framtida anslutningar.

Du är nu ansluten till ditt webbhotellkonto och kommer åt alla filer som finns där.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss