1. Hem
  2. FTP & filer
  3. Hur ansluter jag med SFTP i Transmit?

Hur ansluter jag med SFTP i Transmit?

SFTP är filöverföring över SSH och du behöver därför först generera ett nyckelpar för att kunna ansluta. Vi har en guide här som visar hur du skapar ett nyckelpar i cPanel.

Glöm inte att du behöver aktivera nyckeln enligt ovanstående guide för att du ska kunna logga in.

1. När du har din aktiverade SSH-nyckel – börja med att importera den till Transmit. Detta gör du under Transmit-menyn -> Preferences -> Keys. Klicka på plus-tecknet nedanför listan, välj Import Keys... och leta fram den privata nyckeln du laddat ner till din dator.
    Importera nyckel
  2. Du blir tillfrågad att mata in lösenordet för nyckeln, gör det, klicka på Save och stäng därefter Preferences-rutan.
    Ange lösenord för SSH-nyckel
  3. I Transmits huvudfönster, lägg till en ny server via plustecknet nere till vänster. Du kan även gå in på Servers-menyn och klicka på Add New Server.
    Lägg till ny server
  4. Namnge din anslutning, se till att välja SFTP och klicka på Next.
    Välj SFTP och namnge anslutningen
  5. Mata in serveradress och ditt användarnamn. Om du inte vet vilket serveradress du ska använda har vi en guide här som visar hur du tar reda på det. Tänk på att det är cPanelanvändarnamnet du ska använda här, inte t.ex. ett FTP-användarnamn. Klicka därefter på den lilla nyckeln till höger om Password-fältet för att komma åt att välja din nyckel som du importerade nyss.
    Välj din nyckel
    Fälten för Root URL, Remote Path och Local Path kan du fylla i om du vet vad du ska skriva in där, annars kan du lämna dem tomma. Klicka därefter på Save.
  6. Du kommer nu tillbaka till listan över dina servrar i programmet. Dubbelklicka på den nyligen tillagda servern för att ansluta till den.