1. Hem
  2. Webbhotellkonton
  3. Var hittar jag IP-adressen för min webbhotellserver?

Var hittar jag IP-adressen för min webbhotellserver?

Via cPanel

Du kan se vilken IP-adress (vilket IP-nummer) ditt webbhotellkonto använder inne i cPanel. Om du inte vet hur man loggar in på cPanelen så har vi en guide här som visar hur du gör det. När du är inloggad på cPanelen så kan du följa stegen här nedanför.

1. Klicka på Serverinformation ute till höger.
  2. Du kan nu se serverns IP-adress på raden som heter Delad IP-adress.
    Du kan se IP-adressen i listan

Observera att du istället ska leta efter Dedikerad IP-adress om du har valt att köpa till detta till ditt konto.

Via Kundavdelningen

Du kan även se vilken IP-adress ditt webbhotellkonto använder inne i Kundavdelningen på vår hemsida. Om du inte vet hur man loggar in på Kundavdelningen så har vi en guide här som visar hur du gör det. När du har loggat in på Kundavdelningen kan du följa stegen här nedanför.

1. Klicka på Tjänster ute till vänster.
  2. Klicka på Hantera till höger om ditt webbhotellkonto.
  3. IP-adressen kommer nu stå under rubriken Hostinginformation.