1. Hem
 2. Domäner & DNS
 3. Hur skapar jag en omdirigering?

Hur skapar jag en omdirigering?

För att skapa en omdirigering behöver du logga in på cPanel, vi har en guide här som visar hur du gör det. Följ sedan stegen här nedanför för att skapa en omdirigering.

 1. Klicka på ikonen Omdirigeringar.

  Du kommer då till följande vy:
 2. Under Typ behöver du välja vilken slags omdirigering det ska vara. Den vanligaste är 301 vilket är en permanent omdirigering, det betyder att du inte planerar att ta bort omdirigeringen om ett tag. Om du bara ska använda omdirigeringen ett tag kan du välja 302 tillfällig.
 3. I nästa fält behöver du välja vilken domän du vill omdirigera från. I vårt exempel har vi valt test.se.

Om du inte hittar domänen du vill omdirigera från i listan behöver du lägga till den på ditt webbhotellkonto först.

 1. I fältet under det väljer du om det är en undersida på domänen du precis valde som ska omdirigeras. T.ex. om du vill att test.se/test ska omdirigeras skriver du test i det fältet. Om du bara vill att test.se ska omdirigeras lämnar du det fältet tomt, som i det här fallet.
 2. I fältet Omdirigerar till skriver du in vilken URL du vill att omdirigeringen ska gå till. Du måste skriva in http:// eller https:// i början, i det här exemplet skriver vi in http://www.test2.se.
 3. Under www-omdirigering väljer du om du vill att omdirigeringen ska omdirigera med www, endast utan www eller både med och utan.
 4. Till sist kan du bocka för om du vill omdirigera med jokertecken. Det betyder att om du t.ex. går till adressen test.se/test kommer du omdirigeras till test2.se/test. Du kommer alltså till samma undersida på den mottagande domänen om du omdirigerar med jokertecken.
 5. Klicka på Lägg till när du är klar.

Reglerna för omdirigering läggs in i filen .htaccess som finns i roten för domänen man väljer att omdirigera från. Finns det redan kod i .htaccess-filen kommer omdirigeringskoden läggas in i slutet av filen. Om omdirigeringen inte fungerar för dig kan du därför behöva redigera .htaccess-filen manuellt och flytta upp koden för omdirigeringen överst. Du kan använda cPanels Filhanterare för att redigera filen.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss