1. Hem
  2. cPanel/WHM
  3. Hur styr jag vilka notismail som skickas till mig från cPanel?

Hur styr jag vilka notismail som skickas till mig från cPanel?

cPanel skickar ut ett antal olika sorters mail för att meddela kontoägaren om saker som händer med tjänsten. Det kan vara information om att ett e-postkonto börjar få slut på lagringsutrymme, att hela webbhotellkontot börjar bli fullt, om ett SSL-certifikat inte kunnat förnyas automatiskt etc. Du kan själv styra vilka typer av dessa mail som ska skickas ut, samt bestämma vilka e-postadresser dessa ska gå till (det går att välja upp till två stycken).

För att komma åt att göra inställningarna angående vilka notifikationer som går ut via e-post, gör följande:

1. Börja med att logga in på cPanel.
  2. Väl inloggad, klicka på den lilla profilikonen uppe till höger och sedan på Kontaktinformation i menyn.

3. Du landar nu på en sida med ett antal kryssrutor en bit ner. Ovanför dessa kan du ställa in vilken/vilka mailadress(er) som ska stå som kontaktadress inne på cPanel.

4. När du har ställt in vilka mail du vill och inte vill ha, glöm inte att klicka på Spara längst ner.