X
  1. Hem
  2. Domäner & DNS
  3. Erbjuder ni registry lock för domäner?

Erbjuder ni registry lock för domäner?

För närvarande erbjuder vi möjligheten att aktivera registry lock för .se- och .nu-domäner.

Vad är registry lock?

Registry lock är en nedlåsning av en domän som resulterar i att det inte går att göra några förändringar på domänen. Registry lock stänger av möjligheten att göra följande med domännamnet:

  • Uppdateringar för domännamnet (dock kan förnyelse fortfarande göras).
  • Avregistrering av domännamnet på begäran från innehavaren (dock förfaller, deaktiveras och avregistreras domänen om den inte förnyas i tid).
  • Överlåtelse till ny innehavare / ändring av kontaktinformation.
  • Byte av registrar (flytt av domännamnet).

Vad kostar registry lock?

Kostnaderna för registry lock är som följer:

ToppdomänStartavgiftÅrsavgiftAvgift vid ändringar
.se/.nu1500 kr0 kr500 kr
Samtliga priser exkl moms

Vid aktivering av registry lock gäller aktiveringen för fem (5) år åt gången. När fem år passerat efter aktiveringen faktureras en ny femårsperiod.

Hur aktiverar jag registry lock?

Vi kan enbart aktivera registry lock på domäner som vi är registrar för. Har du en domän registrerad hos en annan registrar kan du flytta den till oss enligt dessa instruktioner.

För att aktivera registry lock, ladda ner och fyll i blanketten som du hittar i slutet av denna guide. Skicka sedan ett mail till oss via Kundavdelningen för det kundkonto som domännamnet finns registrerat. Skriv att du önskar aktivera registry lock, vilka domäner det ska gälla för samt bifoga den ifyllda blanketten (en blankett per domän).

Vi kommer kontrollera och verifiera förfrågan om aktivering av registry lock och utfärda en faktura. När vi därefter mottagit betalning på fakturan kommer vi kontakta domänägaren via telefon för slutgiltig verifiering samt upprättande av ett lösenord som används vid ändringar på domännamnet samt vid deaktivering av registry lock.

Hur gör jag ändringar på en domän där registry lock är aktiverat?

Att göra ändringar på en domän där registry lock är aktiverat medför en kostnad. Se tabellen ovan för aktuella priser.

Om du vill utföra ändringar på en domän där registry lock är aktiverat, börja med att skicka ett mail till oss via Kundavdelningen för det kundkonto som domänen finns upplagd på. Skriv där vilken domän det gäller och vilka ändringar du önskar genomföra. Vi kommer därefter verifiera förfrågan mot domänägaren och utföra dem så snart som möjligt. Verifieringen kommer bland annat använda lösenordet som sattes vid aktiveringen enligt ovan.

Ändringar som begärs hanteras under helgfria vardagar kl 09-17.

Hur stänger jag av registry lock?

När registry lock stängs av på ett domännamn räknas inte detta som en ändring på domänen och är därför en kostnadsfri åtgärd.

Om du vill stänga av registry lock för någon av de domäner du fått det aktiverat på, börja med att skicka ett mail till oss via Kundavdelningen för det kundkonto som domänen finns upplagd på. Vi kommer därefter verifiera förfrågan och därefter stänga av registry lock. Vid verifieringen kommer lösenordet som bestämdes vid uppsättningen av registry lock att användas.

Bilagor

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss