X
  1. Hem
  2. Domäner & DNS
  3. Hur registrerar jag ett domännamn hos er?

Hur registrerar jag ett domännamn hos er?

Hos oss kan du registrera domäner som nyttjar ett stort antal olika toppdomäner. Domäner på olika toppdomäner kostar olika mycket, och du kan alltid i vår prislista se vilka priser som gäller just nu.

Tänk på att domännamn registreras först när vi mottagit betalningen för din beställning. Att du enbart lagt en order på domänregistrering är ingen garanti för att domänen kommer registreras åt dig – någon annan kan hinna före hos en annan registrar.

För att registrera ett nytt domännamn, följ dessa instruktioner:

  1. Börja med att gå till den här sidan och skriv sedan in det domännamn du vill registrera och tryck på Sök. Klicka sedan på Lägg till-knappen nedanför sökningen till höger om det domännamn du skrivit in.

Om du istället för Lägg till-knappen ser en Flytta-knapp innebär det att domännamnet redan är registrerat. Om du äger domänen kan du flytta den till oss om du vill. Se den här guiden för mer information kring domänflyttar.

  1. Domänen läggs nu till i din kundvagn. Om du inte vill beställa registrering eller flytt av andra domännamn, rulla till botten av sidan. Här kan du anpassa vilka namnservrar domänen/domänerna i din beställning ska använda. Som standard anges våra, men om du vet att du ska använda andra kan du ange dessa genom att klicka på Ändra namnservrar-knappen.
  2. Nedanför inställningen för namnservrar kan du se en sammanställning av din order. Om allt ser bra ut där och du inte vill beställa några fler registreringar/flyttar, klicka på Fortsätt-knappen.

  3. Du får nu antingen registrera dig som ny kund, eller logga in om du har ett kundkonto sedan tidigare. Är du redan inloggad på Kundavdelningen, kontrollera uppgifterna som visas (så du är inloggad på rätt konto).

Tänk på att ägaruppgifterna på domänen (den så kallade whois-informationen) baseras på uppgifterna som anges vid beställningen. Det är därför viktigt att registrera domänen på rätt kundkonto. Skulle det ändå bli fel i slutändan behöver en överlåtelse göras för att korrigera whois-informationen.

  1. Kontrollera uppgifterna i sammanställningen, välj betalningsmetod, kryssa i att du godkänner vårt användaravtal samt eventuella registrarsavtal och klicka slutligen på Slutför beställning-knappen.

Tänk på att domännamnen på din beställning registreras först när vi mottagit betalningen för din beställning. Om du vill försäkra dig om att domänen/domänerna registreras snabbast möjligt, lägg din betalning via Swish, kort eller Paypal.

Det kan ta uppemot fyra timmar för ett nyregistrerat domännamn att börja fungera, även om du lägger in det på ditt webbhotellkonto direkt. Detta då domännamnets existens måste sprida sig över nätet.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss