1. Hem
  2. cPanel/WHM
  3. Hur byter jag huvuddomän på mitt webbhotellkonto?

Hur byter jag huvuddomän på mitt webbhotellkonto?

This article is also available in English

Huvuddomänen på ett webbhotellkonto är den domän som angavs i samband med att tjänsten beställdes, och är även den som syns på fakturor som skickas ut från oss. Det finns inga fördelar med att använda en viktig domän som huvuddomän på ett konto, och det är inte heller möjligt att byta denna själv.

Om man önskar byta huvuddomän på ett webbhotellkonto behöver man kontakta oss. Tänk på att vi endast byter huvuddomän på ett konto om den nuvarande huvuddomänen ska läggas upp på ett annat webbhotellkonto eller liknande (huvuddomänen behöver varken fungera eller peka mot oss). Vid en ändring byter vi alltid till en underdomän till hemsida.eu så inte en situation ska uppstå i framtiden där huvuddomänen behöver bytas igen.

Vi rekommenderar alltid att man lägger upp sina viktiga domäner som tilläggsdomäner på webbhotellkontot, då dessa erbjuder större flexibilitet än huvuddomänen. Till exempel går det att när som helst byta dokumentrot på en tilläggsdomän vilket alltså inte är möjligt på huvuddomänen (den är alltid låst till public_html).

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss