1. Hem
  2. Domäner & DNS
  3. Hur ändrar jag dokumentroten för en domän?

Hur ändrar jag dokumentroten för en domän?

This article is also available in enEnglish

För att ändra dokumentroten (webroot) behöver du logga in på cPanel, vi har en guide här som visar hur du loggar in på cPanel. Tänk på att du bara kan ändra dokumentroten på tilläggsdomäner och underdomäner, det går inte att göra det på kontots huvuddomän eller på alias. Om du har ett alias du vill ändra dokumentroten på kan du ta bort den som alias i cPanel och lägga till den som en tilläggsdomän istället.

1. När du är inloggad på cPanel klickar du på ikonen Tilläggsdomäner (samma princip gäller för underdomäner men då behöver du klicka på ikonen Underdomäner istället).
  2. Leta upp domänen du vill ändra dokumentrot på och klicka på den lilla pennan bredvid domänens nuvarande dokumentrot.
  3. I rutan som nu dyker upp skriver du in den nya dokumentroten och sen klickar du på Change.