1. Hem
  2. E-post
  3. Hur loggar jag in på Oderland Mailcontrol?

Hur loggar jag in på Oderland Mailcontrol?

Det finns flera olika sätt att logga in på Oderland Mailcontrol. Vi går igenom dessa nedan. Om du undrar hur Mailcontrol fungerar kan du läsa om det här och om du vill lära dig hur du använder verktyget kan du se dessa instruktioner.

Via cPanel

Genom att logga in via cPanel får du tillgång att styra inställningar för alla domäner på ditt konto till skillnad från när du loggar in med ett e-postkonto.

1. Börja med att logga in på cPanel genom att följa denna guide.
  2. Leta därefter upp ikonen ODERLAND Mailcontrol.

Via mailcontrol.oderland.com

Det fungerar enbart att logga in med ett e-postkonto om e-posten hanteras av oss på ett webbhotellskonto eller Managed Server.

Det går att logga in med användarnamn och lösenord till ditt e-postkonto, vilket är samma uppgifter du loggar in med på t.ex. webbmailen eller i ditt e-postprogram.

1. Surfa in på https://mailcontrol.oderland.com.
  2. Fyll sedan i Användarnamn (e-postadress) och lösenord.
  3. Klicka därefter på Logga in.

Via webbmailen

Det går även att komma åt Oderland Mailcontrol från webbmailen.

1. Börja med att logga in på webbmailen genom att gå till dindomän.se/webmail. Du får byta ut dindomän.se mot det domännamn som kommer efter @ i din mailadress.
  2. Inne på webbmailen klickar du sedan på din mailadress högst upp till höger och sen ODERLAND Mailcontrol.

Via Kundavdelningen

Detta gäller enbart om man har en separat SpamWall-tjänst som ligger under Mina tjänster inne på Kundavdelningen. Om du har SpamWall för Managed Server loggar du in på samma sätt på samma sätt som för Enkel Domän men du kan istället hantera serverns alla domäner.

1. Börja med att logga in på Kundavdelningen.
  2. Gå in på Tjänster i menyn till vänster.
  3. Klicka påHantera längst till höger.
  4. Klicka på den gröna knappen med texten Klicka här för att logga in