1. Hem
 2. Cloud
 3. Hur lägger jag till ytterligare IP-adresser på en server i Oderland Cloud?

Hur lägger jag till ytterligare IP-adresser på en server i Oderland Cloud?

This post is also available in: English

Om du lägger till en publik IPv4-adress på en server i Oderland Cloud kommer kostnaden för servern att öka. På den här sidan kan du hitta aktuella prisuppgifter för IP-adresser etc.

Det finns flera skäl till att vilja ha flera olika IP-adresser på en och samma server; det kan handla om SEO (sökmotorsoptimering), att man vill ha olika IP-adresser för olika siter/tjänster etc. Den här guiden visar hur du går tillväga för att lägga till ytterligare IP-adresser på en server i Oderland Cloud.

 1. Börja med att logga in på kontrollpanelen för Oderland Cloud.
 2. Väl inloggad, gå in på Compute (ikonen som ser ut som en kub) -> Virtual machines i menyn ute till vänster.
 3. Klicka sedan på raden för den server du önskar lägga till en IP-adress på. Klicka därefter på Edit-knappen till höger om Network interfaces. Du kan behöva rulla ner en bit för att hitta Network Interfaces.
 4. Om du vill lägga till en ny IP-adress inom samma nät som du redan har kan du nu redigera det befintliga nätverksinterfacet. Vill du istället lägga till en IP-adress inom ett annat nät behöver du skapa ett nytt nätverksinterface först. Nedan beskriver vi båda vägarna:

Ny IP-adress på samma nät:

 • Om du vill lägga till en IP-adress inom samma nät, klicka på ... till höger om det befintliga nätverksinterfacet och sedan på Edit i menyn som dyker upp.
 • Klicka sedan på Add-knappen för att lägga till ytterligare IP-adresser. Du kan lägga till flera på en gång om du vill. Glöm inte att klicka på Save-knappen när du är klar.
 • Klicka sedan på Done-knappen längst ner för att spara ändringarna till nätverksinterfacet.

Ny IP-adress på annat nät

 • Om du vill lägga till en IP-adress inom ett annat nät, klicka på Add-knappen.
 • Välj det nät du vill använda genom att klicka på Network - Select, det nät du vill ha ett IP-nummer inom och sedan på Add-knappen.
 • Du kan nu välja om du vill att det nya nätverksinterfacet ska ha en IPv4- och/eller IPv6-adress. Om du inte vill ha endera, klicka på soptunnan till höger om respektive IP-adresstyp. Klicka sedan på Add-knappen när du är klar.
 • Klicka sedan på Done-knappen längst ner för att spara det nya nätverksinterfacet.

Tänk på att du kan behöva göra inställningar i serverns operativsystem för att kunna börja använda nya IP-adresser.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss