1. Hem
  2. E-post
  3. E-postprogram & appar
  4. Hur lägger jag till mitt mailkonto i Thunderbird?

Hur lägger jag till mitt mailkonto i Thunderbird?

Börja med att öppna Thunderbird och klicka sedan på knappen med de tre horisontella strecken ute till höger och klicka sen på Alternativ.

Nu behöver du klicka på Kontoinställningar.

Ett nytt fönster kommer nu öppnas, klicka där på Kontoåtgärder -> Lägg till e-postkonto.

Ännu ett nytt fönster öppnas nu där du behöver skriva in ditt namn, din mailadress och lösenordet för mailkontot. Om du inte vet vad du har för lösenord kan du sätta ett nytt via cPanel.

Om ditt lösenord inte fungerar så kan det vara för att det innehåller ÅÄÖ. Thunderbird har problem med lösenord som gör det. Om du har ett sådant lösenord skulle du behöva ändra det.

Klicka nu på knappen Manuell inställning.

Här behöver du fylla i alla uppgifter manuellt istället, Tunderbird kommer inte kunna konfigurerar mailkontot automatiskt.

Du ska använda följande inställningar:

Inkommande

• Inkommande: IMAP.
  • Serverns värdnamn: Det är samma server som ditt webbhotellkonto ligger på, om du inte vet vilken det är kan du följa den här guiden för att ta reda på det.
  • Port: 993.
  • SSL: SSL/TLS.
  • Autentisering: Lösenord.
  • Användarnamn: Din mailadress.

Utgående

• Serverns värdnamn: Det är samma server som ditt webbhotellkonto ligger på, om du inte vet vilken det är kan du följa den här guiden för att ta reda på det.
  • Port: 465.
  • SSL: SSL/TLS.
  • Autentisering: Lösenord.
  • Användarnamn: Din mailadress.

Klicka på Klar när du har fyllt i alla dina uppgifter.