1. Hem
  2. Före köp
  3. Hur fungerar partnerprogrammet på Oderland?

Hur fungerar partnerprogrammet på Oderland?

Genom att bli en Oderland-partner kan du tjäna pengar samtidigt som du ger dina kunder den bästa hostingupplevelsen de någonsin upplevt. Läs mer om partnerprogrammet här.

Hur blir jag partner/affiliate?

För att bli Oderland-partner behöver du först ha ett kundkonto. Har du inte ett kundkonto sedan tidigare kan du registrera ett nytt utan kostnad. Du behöver också ha F-skattsedel (företag). Om du representerar ett företag med säte inom EU och ni har ett giltigt VAT-nummer är ni också välkomna att ansluta er till partnerprogrammet.

Skicka in din partneransökan till oss. Vi behandlar alla ansökningar manuellt och vi återkommer till dig så snart som möjligt.

Samla in provision

För att samla in provision, var noga med att dela ut din unika partnerlänk till alla du vill tipsa om oss. Varje gång någon lägger en order hos oss efter att ha surfat till vår hemsida via din länk kopplas ordern ihop med ditt partnerkonto hos oss och du kan börja tillgodoräkna dig kickback på fakturor som betalas av kunden (gäller ej startavgifter, domännamn, Gör-det-själv-server eller uppgraderingsordrar).

När man besöker vår hemsida via din partnerlänk sätts en cookie i webbläsaren som håller koll på att just din länk använts – så se till att den du tipsar om oss inte har stängt av cookies i webbläsaren.

Tänk på att din partnerlänk måste användas varje gång någon lägger en order (då du får kickback på ordrar som skapats via länken). Det räcker alltså inte med att en kund registrerar sitt kundkonto via din länk för att du ska få kickback på framtida ordrar.

Om du tipsat någon om att bli kund och denne registrerat ett testkonto som sedan uppgraderas så kommer kickback börja räknas från första ordinarie faktura – alltså inte för uppgraderingsfakturan där kund går från testkonto till skarpt konto. För att du ska få maximal kickback, se därför till att kunden registrerar ett skarpt konto direkt.

Intjänad provision förfaller automatiskt 13 månader efter intjänandedatum, så var noga med att begära utbetalning till kredit eller fakturera oss inom den tidsramen. Se nedan för mer information.

Månadsrapporter

I början av varje månad får du ett mail med en rapport över status för ditt partnerkonto hos oss. I det ser du dels vilka nya tjänster som skapats via din partnerlänk och dels en sammanräkning av hur mycket du totalt fått utbetalat.

Begära ut provision

När saldot på raden Aktuellt saldo i mailet (se ovan) överstiger 500 kr kan du begära ut provisionen.

För att begära ut provisionen, gör så här:

  1. Börja med att logga in på Kundavdelningen.
  2. Klicka sedan på Partner i menyn till vänster.
    Partnersamarbete i menyn
  3. På sidan du landar på ser du en aktuell siffra på ditt provisionssaldo (vid Tillgänglig provision) och en bit ner har du dels en knapp som du använder om du vill fakturera oss den tillgängliga provisionen (och få ut den till ditt bankkonto) och dels en knapp för att få ut provisionen som kredit till ditt kundkonto. För det förstnämnda, klicka på Fakturera oss provisionen och för det sistnämna klickar du istället på Lägg över provisionen till din kundkredit.
  4. Ett ärende skickas nu automatiskt till vår ekonomiavdelning som återkommer till dig.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss