1. Hem
  2. Före köp
  3. Hur fungerar partnerprogrammet på Oderland?

Hur fungerar partnerprogrammet på Oderland?

Hos oss på Oderland kan vem som helst bli registrerad partner (affiliate). När man är med i detta program kan man få 10% kickback på fakturor som betalas av kunder du tipsat om oss (gäller ej domännamn, Gör-det-själv-tjänsten eller uppgraderingsordrar). Detta gäller inte bara när de registrerar sig via länken, utan alla framtida fakturor för tjänsten så länge de är kunder hos oss.

Tänk på att din partnerlänk måste användas varje gång någon lägger en order (då du får kickback på ordrar som skapats via länken). Det räcker alltså inte med att en kund registrerar sitt kundkonto via din länk för att du ska få kickback på framtida ordrar.

Om du tipsat någon om att bli kund och denne registrerat ett testkonto som sedan uppgraderas så kommer kickback börja räknas från första ordinarie faktura – alltså inte för uppgraderingsfakturan där kund går från testkonto till skarpt konto. För att du ska få maximal kickback, se därför till att kunden registrerar ett skarpt konto direkt.

Hur blir jag partner/affiliate?

Det är mycket enkelt! Om du har ett kundkonto hos oss sedan tidigare loggar du in på Kundavdelningen. Har du inte ett kundkonto sedan tidigare kan du registrera ett nytt på den här sidan.

Väl inloggad på Kundavdelningen aktiverar du partnersamarbetet via länken Partnersamarbete i menyn ute till vänster (längst ner).

Partnersamarbete i menyn

Läs sedan informationen som presenteras på nästföljande sida och klicka på Aktivera partner-konto-knappen.

Du kommer nu få fram en sida med en sammanfattning av ditt partnerkonto. Länken du hittar under Din unika partner-länk är den du ska dela med dig av till de du vill tipsa om oss. Går de inte via den länken kommer deras ordrar inte kopplas ihop med ditt partnerkonto och du kommer alltså inte få kickback på deras betalningar.

Din länk kommer inte avslutas med XXX utan med ett antal siffror som identifierar just ditt partnerkonto hos oss.

Läs gärna igenom informationen i den gula rutan på sidan en gång extra. Du måste alltså samla in minst 500 kr i provision innan den kan betalas ut.

Samla in provision

För att samla in provision, var noga med att dela ut din unika partnerlänk (se ovan) till alla du vill tipsa om oss. Varje gång någon lägger en order hos oss efter att ha surfat till vår hemsida via din länk kopplas ordern ihop med ditt partnerkonto hos oss och du kan börja tillgodoräkna dig kickback på fakturor som betalas av kunden (gäller ej domännamn, Gör-det-själv-tjänsten eller uppgraderingsordrar som tidigare nämnt).

När man besöker vår hemsida via din partnerlänk sätts en cookie i webbläsaren som håller koll på att just din länk använts – så se till att den du tipsar om oss inte har stängt av cookies i webbläsaren.

Månadsrapporter

I början av varje månad får du ett mail med en rapport över status för ditt partnerkonto hos oss. I det ser du dels vilka nya tjänster som skapats via din partnerlänk och dels en sammanräkning av ditt nuvarande saldo samt hur mycket du totalt tjänat in.

Begära ut provision

När saldot på raden Aktuellt saldo i mailet (se ovan) överstiger 500 kr kan du begära ut provisionen.

För att begära ut provisionen, gör så här:

  1. Börja med att logga in på Kundavdelningen.
  2. Klicka sedan på Partnersamarbete i menyn till vänster.
    Partnersamarbete i menyn
  3. På sidan du landar på ser du en liveuppdaterad siffra på ditt provisionssaldo (vid Tillgänglig provision) och en bit ner har du en Begär uttag-knapp. Klicka på den knappen.
    Begär uttag-knappen för provision
  4. Ett ärende skickas nu automatiskt till vår ekonomiavdelning som ordnar med utbetalningen av provisionen till kredit på ditt kundkonto. Denna kredit kan du använda för att betala fakturor från oss. Så snart utbetalningen är gjord kommer du få ett bekräftelsemail om detta. Normalt görs utbetalningen inom några arbetsdagar.

Få ut provision i pengar – fakturera oss

För att kunna få ut provisionen i pengar från oss behöver kundkontot som provisionen samlats in på tillhöra ett momsregistrerat företag. Det är alltså inte möjligt att få en utbetalning på detta sätt som exempelvis privatperson.

För att vi ska kunna göra en utbetalning behöver vi få in en faktura från dig på det belopp du önskar få utbetalt (hela eller en del av krediten på ditt kundkonto) plus moms.

Så om du till exempel tjänat ihop 1000 kr som du vill få utbetalat behöver du fakturera oss 1250 kr.

Tänk på att alltid kontakta vår ekonomiavdelning innan denna typ av fakturering görs! I svaret från oss kommer du få information om vad fakturan ska innehålla så vi kan koppla ihop den med din kredit på korrekt sätt.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss