1. Hem
  2. Hemsidor
  3. Hur bygger jag en hemsida?

Hur bygger jag en hemsida?

Om du vill skapa en hemsida på ett webbhotellkonto hos oss men inte riktigt vet var du ska börja så finns det tre vägar som du kan välja mellan.

Softaculous

Med ett webbhotellkonto hos oss får du tillgång till något som heter Softaculous. Det är ett verktyg som ger dig tillgång till över 200 olika programvaror som du enkelt kan installera med bara några få klick. T.ex. så kan du installera WordPress via Softaculous.

Om du inte vet vilket CMS-system du vill bygga din hemsida i rekommenderar vi att du testar något av de populäraste systemen vilket är WordPress, Joomla och Drupal. När du har testat alla kan du ta ett beslut om vilket du gillar bäst.

Glöm inte att läsa vår guide om hur du håller din hemsida säker om du väljer att använda ett CMS-system.

Tredjepartsprogram

Det finns flera program som kan hjälpa dig bygga en hemsida, till exempel Adobe DreamWeaver/Muse som finns för både Windows och Mac. Dessa gör det enkelt för användaren att dra och släppa olika element för att bygga en enklare hemsida.

Koda själv

Du kan på egen hand kombinera webbtekniker som HTML, CSS, Javascript, PHP och databaser (MySQL) för att få en hemsida som är skräddarsydd för just dina behov.

I de fall där du använder tredjepartsprogram eller kodar själv så laddar du sedan upp filerna med FTP eller genom Filhanteraren i kontrollpanelen.

Det här alternativet är inte för dig om du inte vet hur man programmerar eller om du inte vill lära dig.