1. Hem
  2. E-post
  3. E-postprogram & appar
  4. Varför får jag certifikatsvarning i mitt mailprogram?

Varför får jag certifikatsvarning i mitt mailprogram?

Feltext från iPhone

Om du har valt att använda SSL (TLS) för att koppla upp till vår server men du använder mail.mindomän.se som mailserver och inte har certifikat eller ett certifikat som inte täcker underdomänen så kommer ditt mailprogram klaga eftersom certifikatet det får tillbaka är utfärdat till *.oderland.com, inte till mail.exempel.se.

För att få ditt mailprogram att inte klaga kan du göra något av följande

Sätt upp certifikat
Om du redan har ett certifikat finns det två alternativ:

  • Uppgradera ditt nuvarande certifikat så att det inkluderar underdomänen mail. (kallas SAN-certifikat)
  • Utfärda ett Let’s Encrypt SSL certifikat för din domän(ersätter nuvarande certifikat)

När du följer guiden ovan kommer du till sidan då du skall specificera vilka underdomäner du vill utfärda certifikat för. Eftersom att du har problem med din underdomän mail så behöver du utfärda ett certifikat för underdomänen mail.exempel.se genom att kryssa i rutan. Se bild nedan.

Exempelbild på att utfärda certifikat

Dubbelkolla så att din hemsida visas korrekt över HTTPS. Stöter du på problem finns lösningar på vanliga problem i guiden du följt. Om du vill backa bandet och börja om kan du alltid ta bort certifikatet du precis utfärdade.

Det kan vara en god idé att titta så att allt innehåll på din hemsida är korrekt länkat med hjälp av hemsidan Why No Pad Lock där du skriver in din webadress(se bild nedan) och hemsidan talar om för dig om det finns några länkar, bilder eller andra källor utan certifikat.

Sökruta från whynopadlock.com

Ändra till servernamn för kontot

När du vet vilket servernamn du ska använda kan du gå in i ditt mailprogram och ange det som den inkommande och utgående mailservern. Om du i sökrutan på den här på sidan testar att söka efter namnet på just ditt mailprogram tex. Outlook eller Thunderbird bör du få upp de guider som finns för just ditt program.

 

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider