1. Hem
 2. Domäner & DNS
 3. Hur verifierar jag hos Facebook att jag äger min domän?

Hur verifierar jag hos Facebook att jag äger min domän?

För att du ska kunna följa den här guiden måste domänen använda våra DNS-servrar.

För att koppla en domän till vissa av Facebooks tjänster, till exempel Facebook Business Manager, behöver man verifiera att man är domänens ägare (eller åtminstone att man har full kontroll över domänen).

Det mest effektiva sättet att verifiera sitt ägandeskap är via DNS-inlägg på domänen ifråga, och i den här guiden går vi igenom hur du gör detta via cPanel hos oss.

För att följa guiden måste du ha hämtat ut en verifieringskod från Facebook. Den är på formatet facebook-domain-verification=324fh3o48fh...
Om du inte har koden behöver du leta fram den hos Facebook – du hittar instruktioner här.

 1. Börja med att logga in på cPanel.
 2. Gå in på DNS-hantering under avsnittet Domäner.
 3. Klicka på Hantera till höger om domänen du vill verifiera ägandeskapet på. Om domänen inte finns upplagd på ditt konto behöver du lägga upp den som en tilläggsdomän först.

 4. Klicka på Lägg Till Post-knappen.

 5. Lägg därefter in Facebooks verifieringskod enligt följande:

  Namn: Skriv in domänen du vill verifiera, i detta exempel använder vi exempel.se. Det gör inget om det sedan tidigare finns flera DNS-inlägg som heter samma sak.

  TTL: Låt denna stå kvar på standard.

  Typ: Välj TXT här.

  Data: Här klistrar du in koden du fått från Facebook. I exemplet har vi matat in facebook-domain-verification=324fh3o48fh2o4f....

  Klicka på Spara när du är klar.

Du behöver nu fortsätta verifieringsprocessen hos Facebook, där du säger till dem att kontrollera om ditt DNS-inlägg finns. Instruktioner finns här.

Tänk på att det kan ta en stund innan Facebook hittar inlägget, så vänta gärna 5-15 minuter från du lagt till inlägget tills du ber Facebook kolla.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss