1. Hem
  2. cPanel/WHM
  3. Hur stänger jag tillfälligt av ett cPanelkonto via WHM?

Hur stänger jag tillfälligt av ett cPanelkonto via WHM?

This article is also available in English

Ibland händer det att man vill stänga av ett cPanelkonto man skapat via WHM (utan att radera det helt), exempelvis om kunden som använder kontot inte betalat en faktura för tjänsten eller liknande. För att tillfälligt stänga av ett cPanelkonto skapat under ditt WHM-konto, gör följande:

  1. Börja med att logga in på WHM.
  2. Leta fram alternativet Manage Account Suspension i menyn till vänster.
  3. Leta upp kontot du vill stänga ner tillfälligt i någon av de båda listorna (antingen via huvuddomän i den vänstra, eller via användarnamn i den högra).
  4. Om du vill kan du skriva en anledning till varför du stängt kontot i textfältet vid Reason (till exempel en minnesanteckning om när du stängde kontot). Klicka sedan på Suspend-knappen för att stänga ner kontot.

Ett cPanelkonto som är tillfälligt nedstängt visar inga hemsidor och kan inte heller användas för att skicka ut e-post. Databaser blir också otillgängliga. Mail som skickas till e-postadresser som hanteras av kontot tas dock emot av servern, så inga mail går förlorade. De ligger således och väntar tills kontot öppnas upp igen.

Om du vill öppna ett cPanelkonto som du tillfälligt stängt ner tidigare följer du instruktionerna ovan men när du kommer till steg 4 klickar du på knappen Unsuspend istället.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss