1. Hem
  2. Databaser
  3. Hur skapar jag flera inloggningar till phpMyAdmin?

Hur skapar jag flera inloggningar till phpMyAdmin?

För att administrera databaser hos oss använder du phpMyAdmin. Du kommer åt phpMyAdmin genom att först logga in på cPanel och sedan klicka dig vidare med phpMyAdmin-ikonen. Det fungerar jättebra så länge det bara är du som behöver logga in på phpMyAdmin. Det går nämligen bara att komma åt phpMyAdmin via cPanel och det går bara att ha en inloggning till ett cPanelkonto. Så om du inte vill lämna ut dina cPanelinloggningsuppgifter är det bara du som kan komma åt phpMyAdmin.

Men det går att komma runt det problemet, det gör du genom att installera phpMyAdmin själv. Du kan göra det manuellt eller genom Softaculous som du också hittar i cPanel. Denna guide visar hur du gör installationen genom Softaculous. Börja med att logga in på ditt cPanelkonto hos oss och klicka sedan på ikonen Softaculous Apps Installer.

cpanel-softaculous-apps-installer

Inne i Softaculous söker du sedan efter phpMyAdmin, klicka Install när du har hittat det.

cpanel-softaculous-phpmyadmin

Välj sedan vilken domän och mapp du vill att phpMyAdmin ska installeras i, klicka Install när du är klar. Database host ska vara localhost.

När installationen är klar kommer du kunna komma åt phpMyAdmin från domänen du valde snedstreck mappen du valde, t.ex. mindomän.se/phpmyadmin.

När du går till länken som du installerade phpMyAdmin på kommer du se en inloggningssida. Där kan du logga med inloggningsuppgifterna för någon av databasanvändarna som du har skapat i cPanel. Varje användare kommer bara kunna se de databaser som du har kopplat användaren till i cPanel.

Om du inte har skapat någon databas i cPanel så behöver du göra det nu, vi har en guide här som går igenom hur du gör det. Tänk på att du måste gå igenom alla steg, skapa databas, skapa en användare och sedan koppla den användaren till databasen. När du har gjort det kan du använda databasanvändarnamnet som lösenordet du valde för att logga in på din nya phpMyAdmin-installation!

Om du vill kunna komma åt fler databaser från samma användare behöver du bara koppla de databaserna till den användaren på samma sätt som du gjorde tidigare. Om du vill skapa fler konton till phpMyAdmin skapar du helt enkelt fler databasanvändare och sen kan du koppla den användaren till samma databaser eller några andra.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss