1. Hem
  2. Databaser
  3. Hur möjliggör jag för fjärråtkomst till mina databaser?

Hur möjliggör jag för fjärråtkomst till mina databaser?

Som standard går dina databaser bara att komma åt från localhost men ibland är det nödvändigt att ansluta till databasen från en annan server. Det går att fixa i cPanel genom att tillåta enbart den IP-adress som du planerar att ansluta från tillgång till dina databaser.

1. Börja med att logga in på cPanel, vi har en guide här som visar hur du gör det.
  2. Klicka sedan på ikonen Remote MySQL.
  3. Under Lägg till åtkomstvärd behöver du skriva in den IP-adress som du kommer ansluta till databasen från. Du kan se vilken IP-adress du har genom att gå till t.ex. ipnummer.org via den server/dator du ska lägga till, den siten visar dig den IP-adress som anslutningen ska göras från.
  4. Klicka på Lägg till värd när du är klar.