1. Hem
  2. Domäner & DNS
  3. Hur låter jag trafiken till min hemsida hos er gå via CloudFlare?

Hur låter jag trafiken till min hemsida hos er gå via CloudFlare?

Den här artikeln går inte in på varför man skalle vilja använda sig av CloudFlare utan bara hur. Det är en extern tjänst som har många funktioner som CDN och olika typer av optimering och skydd.

Det är generellt sett enkelt att låta trafiken för en hemsida hos oss gå via CloudFlare.

Det som krävs är att du har en tjänst hos dem med domänen tillagd i och sedan byter till de namnservrar som dom säger att du skall använda för din domän. Vi har skrivit följande guide om hur du ändrar namnservrar för en domän registrerad hos oss.

Tänk på att det kan ta upp till 48 timmar innan namnserverbytet får effekt över hela internet.

Och dubbelkolla så att CloudFlare fått med dina MX pekare i de DNS-inlägg dom satt upp för dig. Det skall ske automatiskt men det är bra att försäkra sig att dessa är som du vill ha dem. Här kan du se och läsa mer om hur du ställer in våra standard-MX-pekare.

Du behöver även sätta upp alla egna DNS-inlägg du skapat via cPanel hos oss i samband med att du byter namnservrarna, annars kommer dessa sluta fungera när namnserverändringen spridit sig över nätet. Se även denna guide om generella saker att tänka på vid ändring av namnservrar.

Tänk på att om du använder CloudFlare kan det uppstå problem med direktinloggningen till cPanel via oderland.se/logga-in. Använd då den första eller sista metoden som nämns i vår inloggningsguide istället.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss