1. Hem
  2. E-post
  3. Hur konfigurerar jag en standardadress (catch all)?

Hur konfigurerar jag en standardadress (catch all)?

Den adress som du ställer in som standardadress kommer att få all e-post som skickas till ogiltiga e-postadresser på den aktuella domänen. En ogiltig mailadress är en adress som inte är finns skapad på servern, t.ex. om någon skickar ett mail till adressen test@dindomän.se och du har inte skapat det mailkontot i cPanel så är det en ogiltig adress. Standardadressen brukar också kallas en catch-all-adress.

För att sätta upp en standardadress behöver du börja med att logga in på cPanel, vi har en guide för det här. Klicka sedan på ikonen som heter Standardadress. Nu kan du följa stegen här nedanför.

Du bör nu se följande inställningar:

1. Välj den domän som du vill ställa in en standardadress för.
  2. Klicka på ett av följande alternativ:
    • Ta bort oadresserad mail och skicka tillbaka ett felmeddelande – Skriv ett felmeddelande till avsändaren att läsa.
    • Vidarebefordra oadresserade mail – Ange adressen i textrutan.
  3. Du kan också klicka på Avancerade alternativ där du kan:
    • Vidarebefordra till standardmailkontot.
    • Pipe till ett program – Vidarebefordra meddelanden automatiskt till ett program genom att definiera en sökväg till programmet, t.ex. / home / $ nytta.
    • Ta bort – Inkommande meddelanden raderas utan ett automatiskt svar. (Observera att detta alternativ inte rekommenderas eftersom avsändaren kommer att vara omedveten om att leveransen misslyckades.)
  4. Klicka på knappen Spara när du är färdig.

Om det är så att det skickas mycket spam till ditt domännamn och du ställer in en standardadress som vidarebefordrar till din mailadress så kommer du få in väldigt mycket spam.