1. Hem
  2. cPanel/WHM
  3. Hur gör jag för att lösenordsskydda en mapp?

Hur gör jag för att lösenordsskydda en mapp?

Ibland händer det att man inte vill att informationen på alla ens hemsidor ska vara synlig öppet på internet. En lösning på detta är att lösenordsskydda den mapp som hemsidan ligger i. Hur detta görs beskriver vi nedan.

1. Börja med att logga in på cPanel.
  2. Gå till sektionen Filer och klicka på ikonen Lösenordsskydda mappar.
    Lösenordsskydda mappar
  3. Leta upp den mapp som du vill lösenordsskydda. Du kan klicka dig runt i katalogstrukturen genom att klicka på mappikonen eller mappnamnet.
  4. När du hittat mappen du vill skydda klickar du på Redigera-knappen ute till höger.
  5. Du är nu redo att skydda mappens innehåll! Klicka i kryssrutanAktivera lösenordsskydd av mappen och skriv in en kort beskrivning för mappen. Klicka därefter på Spara.
  6. Du får nu en bekräftelse på att lösenordsskyddet är aktiverat. Klicka på Gå tillbaka-knappen.

Du har nu lösenordsskyddat mappen, men ingen kan komma åt den då inget användarnamn/lösenord satts ännu. Det gör vi här nedan.

1. Du behöver nu skapa en användare som ska ha åtkomst till mappen. Fyll i användarnamn och lösenord (två gånger) samt se till att mätaren för lösenord går så högt som möjligt. Klicka därefter på Spara-knappen.
  2. Om du nu försöker surfa mot mappen ska din webbläsare fråga efter användarnamn och lösenord.

För att ta bort lösenordsskyddet från en mapp, ta bort krysset i rutan från steg 5 ovan.