1. Hem
  2. Webbhotellkonton
  3. Hur gör jag för att lösenordsskydda en mapp?

Hur gör jag för att lösenordsskydda en mapp?

Ibland händer det att man inte vill att informationen på alla ens hemsidor ska vara synlig öppet på internet. En lösning på detta är att lösenordsskydda den mapp som hemsidan ligger i. Hur detta görs beskriver vi nedan.

1. Börja med att logga in på cPanel.
  2. Gå till sektionen Filer och klicka på ikonen Lösenordsskydda mappar.
    Lösenordsskydda mappar
  3. Leta upp den mapp som du vill lösenordsskydda. Du kan klicka dig runt i katalogstrukturen genom att klicka på mappikonen till vänster om respektive mappnamn.
    Klicka på mappikonen för att gå in i mappen
  4. När du hittat mappen du vill skydda klickar du på mappens namn.
    Klicka på mappnamnet för att skydda mappen
  5. Därefter behöver du skapa en användare (om du inte har några sedan tidigare) som ska ha åtkomst till mappen. Fyll i användarnamn och lösenord (två gånger) samt se till att mätaren för lösenord går så högt som möjligt. Klicka därefter på Spara-knappen.
    Skapa en användare och välj starkt lösenord
  6. Du är nu redo att skydda mappens innehåll! Klicka i kryssrutanAktivera lösenordsskydd av mappen och skriv in en kort beskrivning för mappen. Klicka därefter på Spara.
    Klicka på "Lösenordsskydda katalogen", välj beskrivning och spara.
  7. Om du nu försöker surfa mot mappen ska din webbläsare fråga efter användarnamn och lösenord.