1. Hem
  2. Hemsidor
  3. Hur återställer jag mitt lösenord till WordPress?

Hur återställer jag mitt lösenord till WordPress?

För att återställa ditt WordPresslösenord så finns det tre olika vägar. Det enklaste alternativet är att göra en lösenordsåterställning via inloggningssidan för din installation. Om detta inte fungerar kan du göra återställningen antingen via Softaculous eller phpMyAdmin. Båda dessa når du genom cPanel för ditt webbhotellkonto.

Via WordPress inloggningssida

1. Gå till inloggningssidan för din WordPressinstallation. Du hittar oftast den på exempel.se/wp-login.php
  2. Klicka på Lost your password?WordPress glömt ditt lösenord
  3. Skriv här in ditt användarnamn eller e-postadress för det konto du vill återställa lösenordet för och klicka därefter på Get New Password.WordPress återställ lösenord
  4. En länk för att återställa lösenordet skickas nu ut till e-postadressen för kontot. Följ länken i mailet.
  5. Välj här ett nytt starkt lösenord, alternativt använd det genererade lösenordet. Klicka sedan på ”Reset Password”.WordPress välj ett nytt lösenord

Via Softaculous

1. För att ändra lösenord på WordPress så behöver du först logga in på cPanel. Väl inloggad klickar du på Softaculous Apps Installer.
  2. Inne i Softaculous klickar du på All Installations i menyn högst upp.
  3. Här ser du nu dina installationer som gjorts med Softaculous. Hitta din WordPressinstallation och klicka på Edit Details (pennan längst till höger).Softaculous redigera pennan
  4. Lite längre ner på sidan under Admin Account kan du byta lösenord genom att skriva in användarnamnet i Admin Username och sedan ett nytt lösenord i Admin Password rutan.Softaculous WordPress Admin Account
  5. Glöm sedan inte att klicka på Save Installation Details längst ner på sidan.Softaculous Save Installation Details

Via phpMyAdmin

1. För att ändra lösenord på WordPress så behöver du först logga in på cPanel. Väl inloggad klickar du på phpMyAdmin.
  2. Väl inne i phpMyAdmin klickar du på plustecknet vid databasen för hemsidan och väljuserstabellen.phpMyAdmin WordPress databas
  3. Klicka på Redigeravid användarnamnet.phpMyAdmin redigera WordPress användare
  4. Vid kolumnen user_pass, klicka på rullgardinsmenyn och välj MD5.phpMyAdmin WordPress MD5 funktion
  5. Skriv sedan in ditt önskade lösenord i Värde rutan till höger.phpMyAdmin WordPress lösenord
  6. Klicka sedan på Kör. Lösenordet är nu ändrat.phpMyAdmin kör