1. Hem
  2. WordPress & hemsidor
  3. Hur aktiverar jag New Relic på mitt webbhotellkonto?

Hur aktiverar jag New Relic på mitt webbhotellkonto?

This article is also available in enEnglish

New Relic är ett verktyg som används för övervakning av webbapplikationer. Via det kan du få ut detaljerad information kring prestanda, besökare med mera för en webbplats eller liknande.

För att använda New Relic på en site som ligger på ett webbhotellkonto hos oss behöver du en licensnyckel från New Relic, vilken du ordnar via deras hemsida. Behöver du hjälp med att skaffa en licensnyckel vänder du dig till New Relics support.

När du har licensnyckeln kan du aktivera New Relic på ditt webbhotellkonto genom att följa dessa steg:

1. Börja med att logga in på cPanel för ditt webbhotellkonto.
  2. Gå in på Select PHP version under avsnittet Programvara.
    PHP Version länk
  3. Rulla ner i listan över tillgängliga PHP-moduler och kryssa i rutan vid valet newrelic.
  4. Rulla upp överst igen och växla över till Options-fliken.
  5. Rulla ner tills du hittar inställningarna som börjar med newrelic och anpassa inställningarna där efter dina önskemål.

newrelic.appname: Namnet som kommer synas inne på gränssnittet hos New Relic när du vill kika på datan som samlats in.

newrelic.license: Licensnyckeln du fått från New Relic. Har du ingen sådan behöver du skaffa en via deras hemsida. Licensnyckeln på bilden ovan är enbart ett exempel.

newrelic.logfile: Var loggfilen hos oss ska lagras, samt vad den ska heta. I exemplet ovan kommer loggen lagras i /tmp-mappen och heta newrelic.log.

newrelic.loglevel: Hur mycket information som ska lagras i loggfilen hos oss. Desto mer data du låter lagras i filen, desto större kommer den bli.

När du lagt in dessa uppgifter för du inom en snar framtid se att data skickas över till New Relic och blir tillgänglig i deras gränssnitt.

Observera att New Relic inte är en tjänst som vi erbjuder, vi kan därför inte ge support på hur du använder verktyget på https://newrelic.com/, utan endast på hur du sätter upp inställningarna enligt ovan.