1. Hem
  2. Gör-det-själv VPS
  3. Vad är servernamn/FQDN och hur anger jag det?

Vad är servernamn/FQDN och hur anger jag det?

När du beställer en VPS eller server hos oss ber vi dig att ange ett servernamn, också kallat FQDN (fully qualified domain name). Du bör välja ett servernamn på en domän du har kontroll över. Servernamnet anges som: server.dindomän.se.

Ett ofullständigt servernamn som t.ex. ”server” eller ”dindomän.se” kommer att leda till problem med din VPS då det krävs ett korrekt servernamn för att fungera på rätt sätt på internet. När du har valt servernamn behöver du skapa en A-pekare för det servernamnet som pekar mot den serverns IP-adress.