1. Hem
  2. Gör-det-själv VPS
  3. Vad är servernamn/FQDN och hur anger jag det?

Vad är servernamn/FQDN och hur anger jag det?

När du beställer en VPS eller server hos oss ber vi dig att ange ett servernamn, också kallat FQDN (fully qualified domain name). Du bör välja ett servernamn på en domän du har kontroll över. Servernamnet anges som: server.dindomän.se.

Ett servernamn som inte är ett FQDN, exempelvis ”server” eller ”dindomän.se” kan leda till problem med din VPS då servern sätts upp för att använda det angivna servernamnet, men det namnet kanske inte går att peka mot servern.

När du har valt servernamn och servern har skapats så behöver du sätta upp en A-pekare för det servernamnet som pekar mot den serverns IP-adress.