1. Hem
  2. WordPress & hemsidor
  3. Min hemsida är nere, vad gör jag?

Min hemsida är nere, vad gör jag?

När man inte når sin hemsida får man tänka på att bara för att du inte komma åt den betyder det inte att det är samma för alla på internet. Det första man kan göra när det verkar som att ens sida ligger nere är därför att kolla via en webbtjänst om sidan kan nås från andra platser, en sådan är down.com.

Skulle den säga att hemsidan är Offline så är risken att din hemsida ej kan nås av någon. Säger den Online ligger det troligtvis något problem mellan dig och webbservern. Om det senare är fallet så beror det oftast på att din IP-adress har blivit blockerad i brandväggen på servern. Du kan då testa att gå in på hemsidan via en annan internetuppkopplingen, t.ex. via en mobiltelefon med wifi avstängt. Om hemsidan då fungerar så betyder det att du har blivit blockerad i brandväggen.

En sådan blockeringen beror oftast på att du har försökt att logga in med felaktiga inloggningsuppgifter på t.ex. ett mailkonto eller cPanel. Stäng då ner alla dina mailprogram och försök inte att logga in igen, vänta i 15 minuter och se om hemsidan börjar fungera igen. Om den gör det så betyder det att blockeringen släppte.

Om din hemsida är nere och down.com säger att den är Offline så kolla vår driftinformation om vi har något pågående underhållsjobb eller känt problem. Kolla även din mail ifall vi skickat information till dig.

Om du får ett meddelande om att din hemsida är spärrad kan du läsa mer här om hur du kan lösa det.

Finner du ingen förklaring till varför din hemsida är nere så kontakta supporten, men se alltid till att ha kollat dessa steg först.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss