1. Hem
 2. WordPress & hemsidor
 3. Hur ändrar jag maximal uppladdningsstorlek på min hemsida?

Hur ändrar jag maximal uppladdningsstorlek på min hemsida?

Standardinställningen hos oss är att filer på max 50 MB kan laddas upp via hemsidor.

Ibland finns det ett behov av att kunna ladda upp rejält stora filer till sitt webbhotellkonto via en hemsida man har där, exempelvis en WordPressinstallation. Uppladdning av väldigt stora filer kan vara nödvändigt om man flyttar en site eller om man ska göra en stor import av produkter till sin webbshop.

Om man loggar in på wp-admin på sin WordPressinstallation och går in på Media -> Lägg till nytt ser man nuvarande maximal uppladdningsstorlek.

Följ stegen nedan för att öka gränsen från 50 MB till det önskade värdet på maximal filstorlek för uppladdning.

 1. Börja med att logga in på cPanel.
 2. Klicka på Select PHP Version under avsnittet Programvara.
  PHP Version länk
 3. Tryck på Switch to PHP options uppe till höger.
  Byt till PHP-inställningar
 4. Du ska nu ändra på två värden; post_max_size och upload_max_filesize. Ställ in båda på samma värde. När du ändrar på respektive variabel kommer cPanel spara automatiskt åt dig.
  Ändra de båda variablerna

Kontrollera så du inte ställer in post_max_size och upload_max_filesize på ett högre värde än vad memory_limit är inställd på. Behövs det, öka i så fall även memory_limit så samma värde står på alla tre. Ändras inte memory_limit kommer PHPs minne bli fullt och uppladdningarna misslyckas.

Inne på wp-admin bör du nu se att den maximala uppladdningsstorleken ändrats, i det här exemplet från 50 MB (ovan) till 256 MB.

Om värdet inne på wp-admin inte ändrats finns det någon ytterligare faktor som styr maximal uppladdningsstorlek. Det kan till exempel vara ett plugin, ett tema eller en inställning i wp-config.php som påverkar.

Om du har en WordPress Multisite-installation behöver du även gå in på Mina webbplatser -> Nätverksadmin -> Inställningar och justera inställningen för Maximal storlek för filuppladdning till samma värde du ställt in enligt ovan. Glöm inte att klicka på Spara ändringar längst ner.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss