1. Hem
  2. WordPress & hemsidor
  3. Hur aktiverar jag SSL för WordPress?

Hur aktiverar jag SSL för WordPress?

Om din sida tidigare visats som säker men nu visas som osäker så har vi en generell guide för det här.

Automatiska SSL-certifikat

På våra webbhotellkonton kör vi en funktion som heter AutoSSL som ombesörjer så SSL-certifikat finns på de domäner som är upplagda på ett konto och pekar mot servern hos oss. Du kan läsa mer om AutoSSL här. Ditt konto ska således vara förberett för att använda https på dina siter redan.

Om du har en WordPress Multisite som använder wildcard-underdomän (till exempel *.exempel.se) behöver du ordna ett certifikat själv, vi rekommenderar att du använder ett gratiscertifikat från Let’s Encrypt.

Omdirigera besökarna till https

Du ska nu ha ett certifikat installerat på hemsidan så du borde kunna gå till https://dindomän.se. Dock så är det inte dit du kommer som standard när du går in på dindomän.se. För att fixa det kan du installera ett WordPress plugin som heter Really Simple SSL.

Det räcker att installera och aktivera det för att alla besökare automatiskt ska komma in på den säkra versionen av din hemsida.

För att göra omdirigeringen från http till https snabbare så kan du även lägga in omdirigeringen i hemsidan .htaccess-fil.

Byt ut alla URLar till https

Även om du följt instruktionerna ovan och siten nu använder sig av https framför alla standard-länkar och sidor. Så kan det ofta hända att det finns länkar som inte ändras lika lätt utan fortsätter försöka laddas över okrypterad http. Man får då fortfarande inte en hänglås-symbol på sidan utan den klassas fortfarande som okrypterad. Detta kan synas i analys verktyg som en Mixed Content varning.

Du kan försöka byta ut dessa genom att följa den här guiden.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss