1. Hem
  2. Hemsidor
  3. Hur aktiverar jag SSL för WordPress?

Hur aktiverar jag SSL för WordPress?

Installera ett certifikat

Börja med att installera ett SSL-certifikat. Vi rekommenderar att du använder gratis certifikat från Let’s Encrypt.

Let’s Encrypt fungerar bra för de flesta men om det är så att du t.ex. behöver ett EV-certifikat så säljer vi sådana här.

Du kan läsa mer om vad skillnaden är mellan de olika typerna av certifikat här.

Omdirigera besökarna till https

Du ska nu ha ett certifikat installerat på hemsidan så du borde kunna gå till https://dindomän.se. Dock så är det inte dit du kommer som standard när du går in på dindomän.se. För att fixa det kan du installera ett WordPress plugin som heter Really Simple SSL.

Det räcker att installera och aktivera det för att alla besökare automatiskt ska komma in på den säkra versionen av din hemsida.

För avancerade användare

För att göra omdirigeringen från http till https snabbare så kan du även lägga in omdirigeringen i hemsidan .htaccess-fil.