1. Hem
  2. Utvecklarverktyg
  3. Hur felsöker jag min Node.js, Python eller Ruby applikation?

Hur felsöker jag min Node.js, Python eller Ruby applikation?

Om servern du har din applikation på kör Apache så körs den via Passenger. Om servern istället kör LiteSpeed vilket alla våra webbhotellskonton gör så körs applikationen via deras LSAPI.

I Passenger så finns det två sätt att få fram fel. Det första är att aktivera felsökningsläge och det andra är att ange en sökväg för applikationens log så det loggas där. I LiteSpeed så går det endast att specificera var applikationen ska logga felen. Allt detta styrs genom direktiv i .htaccess-filen som finns i domänens dokumentrot. Du kan se vilken dokumentrot ett domännamn har på samma ställe i cPanel som där du kan ändra den.

LiteSpeed

I LiteSpeed så loggas fel mot stderr, för att få ut det till en fil så behöver man specificera en miljövariabel i .htaccess-filen enligt exemplet nedan. Notera att sökvägen behöver vara absolut.

SetEnv LS_STDERR_LOG /home/cPanelUser/Path/To/stderr.log

Passenger

För att aktivera felsökningsläge i Passenger så behöver du ange nedan i .htaccess-filen. Observera att detta gör så att fel visas direkt i webbläsaren vilket kan innebära en säkerhetsrisk beroende på applikation.

PassengerAppEnv development

Om du vill få felen loggade till en fil så går det att specificera enligt exemplet nedan i .htaccess-filen. Notera att sökvägen behöver vara absolut.

PassengerAppLogFile "/home/cPanelUser/Path/To/app.log"

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss