1. Hem
  2. Utvecklarverktyg
  3. Hur använder jag Composer?

Hur använder jag Composer?

Composer finns tillgängligt som standard på alla våra webbhotellkonton och Managed Servrar. Du kommer åt det antingen via SSH eller via terminalen i cPanel.

Grunderna

När du har loggat in på ditt konto via SSH eller via terminalen så kan du köra följande för att få en kort beskrivning av vad Composer är:

composer about

Du kan köra Composer utan några argument för att se vilken version som är installerad samt vilka kommandon som är tillgängliga:

composer

Om du vill veta mer om ett specifikt kommando så kan du köra:

composer help namnetpåkommandot

T.ex:

composer help update

Om du vill lära dig mer om hur man använder Composer så rekommenderar vi att du läser deras dokumentation.

Uppdatera Composer

Om du behöver en annan version av Composer än den som finns installerad på servern så är det bara att ladda ner den. Om du t.ex. vill ha den senaste versionen av Composer så kan du köra följande.

1. Ställ dig i den mapp där du har ditt projekt som ska använda Composer.
    cd /home/cpanelanvändarnamn/sökvägen/till/ditt/projekt
  2. Kör sedan följande kommandon:
    php -r "copy('https://getcomposer.org/installer', 'composer-setup.php');"
    php composer-setup.php
    php -r "unlink('composer-setup.php');"

3. Composer är nu redo att användas, du kan se vilken version som du precis installerade genom att köra följande:
    php composer.phar -v

Om du behöver en specifik version av Composer så finns alla tidigare versioner tillgängliga för nedladdning via deras hemsida.