X
  1. Home
  2. Domæner og DNS
  3. Hvordan tilføjer jeg domæner og/eller subdomæner til min webhosting-konto?

Hvordan tilføjer jeg domæner og/eller subdomæner til min webhosting-konto?

Denne vejledning beskriver det interface, der har erstattet de tidligere til tilføjelse af domæner, aliaser og subdomæner. Udviklerne af cPanel har besluttet ikke længere at tilbyde de tre gamle grænseflader, og alt styres nu via Domains-ikonet i cPanel.

Hvis du vil bruge flere domænenavne eller subdomæner på din webhostingkonto, skal de først føjes til kontoen. Denne vejledning beskriver, hvordan du gør det.

Bemærk, at du skal eje domænenavnet, det er ikke nok at tilføje det til din webhosting-konto. Hvis domænet ikke allerede er registreret, kan du gøre det via vores hjemmeside.

Hvis du vil tilføje et domænenavn, der indeholder ÅÄÖ, skal du først konvertere det til IDN-formatet for at få det til at fungere. Det kan du læse mere om her.

Domæner

Følg disse trin for at tilføje et domænenavn til din webhosting-konto:

1. Start med at logge ind på cPanel.
  2. Gå til ikonet Domäner under afsnittet Domäner.
  3. Klik på knappen Lägg till ett nytt domännamn i øverste højre hjørne.
  4. Indtast detaljerne for det nye domæne.

Udfyld oplysningerne som følger:

Domæne: Her indtaster du dit nye domænenavn, f.eks. domænenavn.se.

Dokumentrod: Sæt kryds i boksen ud for “Del dokumentrod med hoveddomænet”, og angiv derefter den mappe på din webhostingkonto, som du vil bruge til domænets filer. Vi anbefaler normalt at bruge en mappe under domains/domannamn.se (hvis det er domænet domannamn.se, du tilføjer til kontoen).

Subdomæne: cPanel bruger et subdomæne af kontoens hoveddomæne til at holde styr på det tilføjede domæne. Du kan lade det stå som foreslået, når du udfylder domænenavnet ovenfor.

Husk at markere afkrydsningsfeltet ud for “Share document root with the main domain”, hvis du ønsker, at domænet skal fungere selvstændigt (dvs. på samme måde som et “add-on domain” i den tidligere brugerflade). Hvis afkrydsningsfeltet er markeret, vil domænet i stedet blive tilføjet som “alias” for den ældre grænseflade.

Hvis du er i gang med at tilføje et domæne til en FreeDNS-account, vil afkrydsningsfeltet “Del dokumentrod med hoveddomæne” være markeret og kan ikke fjernes. Det skyldes, at FreeDNS-konti kun understøtter såkaldte alias-domæner.

1. Klik på knappen Skicka, når du har indtastet oplysningerne om domænet. Hvis du vil tilføje flere domæner i rækkefølge, kan du i stedet bruge knappen Skicka och skapa en till.
  2. Når domænet er tilføjet, vil du se en grøn boks i øverste højre hjørne for at bekræfte det.

Underdomæner

Gør følgende for at oprette et underdomæne til et domæne, der allerede er tilføjet til din webhosting-konto:

1. Start med at logge ind på cPanel.
  2. Gå til ikonet Domäner under afsnittet Domäner.
  3. Klik på knappen Lägg till ett nytt domännamn i øverste højre hjørne.
  4. Indtast detaljerne for det nye subdomæne.

Udfyld oplysningerne som følger:

Domæne: Her indtaster du dit nye subdomæne, f.eks. subdomain.oderland-demo.se.

Dokumentrod: Sørg for, at afkrydsningsfeltet ud for “Del dokumentrod med hoveddomænet” ikke er markeret, og angiv derefter den mappe på din webhostingkonto, som du vil bruge til underdomænets filer. Vi anbefaler normalt at bruge en mappe under domains/underdoman.oderland-demo.se (hvis det er domænet underdoman.oderland-demo.se, du tilføjer til kontoen).
  5. Klik på knappen Skicka, når du har indtastet oplysningerne om domænet. Hvis du vil tilføje flere domæner/subdomæner i rækkefølge, kan du i stedet bruge knappen Skicka och skapa en till.
  6. Når subdomænet er tilføjet, vil du se en grøn boks i øverste højre hjørne for at bekræfte dette.