1. Hem
  2. Avtal & fakturering
  3. Hur uppgraderar/nedgraderar jag min CloudVPS?

Hur uppgraderar/nedgraderar jag min CloudVPS?

Uppgradera

Uppgraderingsfunktionen är tillfälligt avstängd. Du behöver istället maila till support@oderland.se så kan vi göra uppgraderingen åt dig.

Du har flera val för uppgradering, du kan antingen välja att uppgradera till ett av våra större paket eller välja fritt vilka delar du vill uppgradera. Det går till exempel bra att uppgradera endast RAM eller endast diskutrymme eller antal CPU.

Uppgraderingen innebär ingen annan skillnad för din CloudVPS annat än att den får mer resurser, ingen data på din server kommer försvinna. Vissa uppgraderingar kräver dock att du startar om din CloudVPS för att få tillgång till de nya resurserna. Om du har beställt och betalat en uppgradering men inte ser att du fått tillgång till resurserna än är det troligt att du behöver starta om din CloudVPS.

För att uppgradera din CloudVPS behöver du logga in på Kundavdelningen på vår hemsida, om du inte vet hur man loggar in på Kundavdelningen så har vi en guide för det här.

1. Inne på Kundavdelningen går du till Tjänster ute till vänster.
  2. Sen Hantera ute till höger om din CloudVPS.
  3. Då ska du ha en rad med ett antal flikar högst upp på sidan, där behöver du klicka på ”Hantera Produkt” och sedan ”Uppgradera/Nedgradera kontopaket” för att uppgradera ditt paket eller ”Uppgradera/Nedgradera tillval” för att bara uppgradera en viss del av ditt nuvarande paket. Tänk på att om du har SSD varianten av CloudVPS kan du bara använda ”Uppgradera/Nedgradera tillval” funktionen om du minst har en CloudVPS 1024 SSD. Om du har en CloudVPS 256/512 SSD behöver du istället uppgradera ditt kontopaket.

Nedgradera

Vi kan vid behov även utföra en nedgradering av en CloudVPS men du behöver då kontakta oss på support@oderland.se. Tänk igenom vad du har installerat på din CloudVPS innan du kontaktar oss. Många system kräver en hel del RAM och därför fungerar helt enkelt inte på en CloudVPS 256 till exempel. cPanel är ett exempel som kräver minst CloudVPS 1024 och vi rekommenderar CloudVPS 2048 om du kör cPanel för bästa resultat.