1. Hem
  2. Domäner & DNS
  3. Hur uppdaterar jag whois-informationen för en .se- eller .nu-domän?

Hur uppdaterar jag whois-informationen för en .se- eller .nu-domän?

This post is also available in: English

Om anknutet person- eller organisationsnummer behöver ändras för domänen är det en överlåtelse som behöver utföras.

För att uppdatera whois-informationen för din .se- eller .nu-domän går det att hämta ut en verifieringskod (en så kallad token) genom att ange domänens registrerade e-postadress på denna sida för .se-domäner och denna sida för .nu-domäner.

  1. Börja med att besöka:
  2. På aktuell sida klickar du först på Request a token for viewing data. På sidan du kommer till anger du domänens registrerade e-postadress och begär en verifieringskod genom att klicka på Request token.


  3. Efter att du har angett domänens anknutna e-postadress får du ett meddelande dit med en direktlänk till en sida där du kan se vilka domäner du har hos oss under den aktuella e-postadressen. Från den aktuella sidan kan du fortsätta genom att klicka vid Update contact information here.


  4. På nästa sida kan du välja vilken domän som du vill uppdatera whois-informationen för genom att markera den och klicka på Edit contact information.


  5. Från följande sida kan du ange de nya uppgifterna för domänen whois-information och bekräfta ändringen genom att acceptera avtalen och klicka på Update-knappen.


  6. Om uppgifterna var korrekt ifyllda skickas ett e-postmeddelande till domänens sedan tidigare registrerade e-postadress med en länk du får klicka på för att komma till en slutgiltig sammanfattning kring ändringarna som du kan godkänna genom att klicka på Approve.


Om något skulle gå fel, inte fungera som du tänkt dig eller vara oklart så får du gärna skicka ett e-postmeddelande till oss så hjälper vi dig vidare.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss