1. Hem
  2. E-post
  3. E-postprogram & appar
  4. Hur sätter jag upp mitt mailkonto i Android?

Hur sätter jag upp mitt mailkonto i Android?

Så här sätter du upp ett nytt mailkonto i E-mail/E-post på din Androidtelefon (t.ex. Samsung, HTC, LG etc.).

Börja med att öppna Email/Epost på din telefon. Du ser då följande bild, ange din e-postadress, när du är klar trycker du på Nästa.

I nästa vy får du välja vilken kontotyp du vill använda, klicka på den kontotyp du vill använda, vi rekommenderar IMAP men du kan se mer om skillnaden här.

Du behöver nu ange ditt lösenord för e-postkontot.

I nästa vy ska du ange ditt användarnamn som är den e-postadress du ska lägga till, lösenordet är förmodligen redan angivet, annars skriver du in det igen. Under IMAP server skriver du in namnet på den server ditt konto ligger på, om du inte vet servernamnet kan du följa denna guide för att ta reda på det. På Security type väljer du SSL, rätt port för IMAP över SSL är 993, om du valde POP tidigare kommer det stå 995 istället. Låt telefonens automatiska inställning vara kvar. IMAP path prefix kan du låta vara tom.

Sedan är det dags för utgående server. Under SMTP server skriver du in samma sak som du tidigare angav på IMAP server, välj SSL, porten skall vara 465. Det är viktigt att Require sign-in är ikryssad och att User name och password är ifyllt med ditt kontos e-postadress och lösenord.

På nästa sida får du val för hur ofta du vill att telefonen skall kontrollera om det finns ny e-post att hämta, dessa värden väljer du själv enligt dina önskemål. Om du är osäker kan du låta de förinställda värdena vara.

Inställningarna är nu klara. På sista bilden får du namnge ditt konto, välj ett namn så att du vet vilket konto det gäller samt sätt det namn som skall stå som avsändare i dina utgående mail. Här spelar det ingen roll vad du väljer.