1. Hem
  2. Domäner & DNS
  3. Hur registrerar jag en domän hos er?

Hur registrerar jag en domän hos er?

Tänk på att om du är på gång att registrera ett företagsnamn, varumärke eller liknande, se gärna till att dina domännamn blir registrerade innan dess. Annars finns det risk för att någon som bevakar varumärkesregistreringar hinner före dig.
Mer information kring registrering av företagsnamn/varumärken finns här.

Observera att ingen domänregistrering kommer göras förrän vi mottagit betalning på fakturan som är kopplad till beställningen.

Om du har en idé på en ny hemsida, om du startat ett nytt företag eller registrerat ett nytt varumärke kan det vara bra att så snart som möjligt registrera ett eller flera domännamn relaterat till det hela. Hos oss på Oderland kan du registrera domäner på ett mycket stort antal toppdomäner (.se, .com osv) och den här guiden beskriver hur du går tillväga.

Priserna varierar mellan olika toppdomäner, du kan se priserna för samtliga toppdomäner vi erbjuder här.

1. Börja med att gå till den här sidan, skriv in det domännamn du vill registrera och klicka på Sök-knappen.

Sök upp domänen du vill registrera
  2. Om domänen du letar efter är tillgänglig för registrering kommer du få besked om detta. Klicka på knappen + Lägg till i kundvagnen för att komma vidare med beställningen. Du får även förslag på relaterade domäner (samma domännamn men på andra toppdomäner), klicka på Lägg till i kundvagnen till höger om de som du vill beställa utöver den första.

Lägg till domäner i kundvagnen
  3. När du valt färdigt bland domänerna, klicka på knappen Bekräfta beställning.

Bekräfta beställning
  4. Gör nu inställningar för den eller de domäner du är på väg att beställa. Oavsett toppdomän kommer du behöva välja namnservrar (DNS-servrar) för domänen. Standard är att använda våra, men du kan ange andra. För vissa toppdomäner (såsom .dk, .de, .no med flera) behöver du kryssa i några rutor eller fylla i andra uppgifter också. När du är klar, klicka på Fortsätt.

Gör inställningar för domän
  5. Om du inte redan är kund hos oss behöver du nu fylla i dina kontaktuppgifter. Om du redan är kund kan du istället klicka på Befintlig kund? Logga in här! och där logga in på ditt kundkonto för att slutföra ordern.

Logga in eller fyll i dina uppgifter

För att börja använda domänen på ett webbhotellkonto hos oss behöver du lägga till den som tilläggsdomän på kontot.