1. Hem
  2. Gör-det-själv VPS
  3. Hur raderar jag en server i Gör-det-själv-tjänsten?

Hur raderar jag en server i Gör-det-själv-tjänsten?

This article is also available in enEnglish

Tänk på att all data på servern kommer raderas i samband med att servern tas bort. Se därför till att ha sparat ner allt material från servern innan du påbörjar borttagningen.

Du behöver följa dessa instruktioner och radera samtliga servrar på ditt Gör-det-själv-konto om du väljer att säga upp tjänsten.

Om du satt upp en server tidigare via Gör-det-själv-tjänsten och inte längre använder den kan du radera servern. Det gör du genom att följa dessa steg:

  1. Börja med att logga in på kontrollpanelen för tjänsten Gör-det-själv.
  2. När du har kommit in i kontrollpanelen behöver du klicka på Virtual Servers under Appliances i menyn ute till vänster.
    Klicka på Virtual Servers i menyn
  3. Klicka sedan på namnet på servern du vill radera (under Label).
    Välj rätt server
  4. På sidan du landar på, klicka på den gröna Tools-knappen uppe till höger.
    Klicka på Tools-knappen
  5. I menyn som dyker upp, klicka på Delete Virtual Server.
    Välj Delete virtual server

Det är inte möjligt att ångra en påbörjad radering, så dubbelkolla att du sparat allt från servern som du vill ha kvar!

  1. Bekräfta med Destroy-knappen i rutan som poppar upp att du verkligen vill radera servern.
    Bekräfta raderingen av servern
  2. Du får nu besked överst på skärm att servern köats upp för borttagning.
    Bekräftelse på att servern kommer tas bort

Oftast raderas servern inom några minuter, men ibland kan det ta längre tid.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss