1. Hem
  2. E-post
  3. E-postprogram & appar
  4. Hur lägger jag till mitt mailkonto i Windows 10 mail?

Hur lägger jag till mitt mailkonto i Windows 10 mail?

1. Börja med att öppna Windows 10 Mail, du kan göra det genom att klicka på startknappen och sedan skriva Mail.
  2. När appen har öppnat sig behöver du klicka på Accounts uppe till vänster (om du inte har lagt till ett konto tidigare kommer det finnas en stor knapp mitt i fönstret där det står ”Lägg till konto”).
  3. Sedan klickar du på Add account ute till höger.
  4. Klicka nu på Advanced Setup.
  5. Internet email behöver du välja här.
  6. Nu ska du ange alla uppgifter för just ditt mailkonto. Vi har ett exempel här nedanför men det går inte säga exakt vad du ska skriva i varje fält eftersom det varierar.

• Email address: Din mailadress.
    • Username: Din mailadress.
    • Password: Lösenordet som du valde när du skapade kontot. Om du inte har lösenordet kan du sätta ett nytt via cPanel.
    • Account name: Ge ditt konto ett namn.
    • Send your messages using this name: Ditt namn.
    • Incoming email server: Om du inte vet vilken server ditt konto ligger på kan du ta reda på det med hjälp av den här guiden.
    • Account type: IMAP4
    • Outgoing (SMTP) email server: Det ska vara samma som den inkommande servern. Du kan ta hjälp av den här guiden för att se vilken server du ska använda.
    • Du borde bocka för alla fyra kryssrutor som är längst ner i bilden här ovanför.
  7. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på Sign-in.
  8. Du borde nu mötas av den här rutan vilket betyder att du är klar och kan börja använda ditt mailkonto!