1. Hem
  2. E-post
  3. E-postprogram & appar
  4. Hur lägger jag till mitt mailkonto i Outlook för Windows?

Hur lägger jag till mitt mailkonto i Outlook för Windows?

1. Börja med att öppna Outlook och klicka sedan på fliken Arkiv högst upp till vänster.
  2. Klicka nu på Kontoinställningar och sedan Kontoinställningar igen.
  3. Nu ska ett nytt fönster öppna sig, klicka där på Nytt...
  4. I det fönster som öppnade sig nu behöver du skriva in din mailadress. Välj Avancerade alternativ och markera Jag vill konfigurera mitt konto manuellt, klicka sedan på Anslut.
  5. Välj nu IMAP.
  6. Nu behöver du ange vilken server samt port som du ska använda.
    • Inkommande server: Om du inte vet vilken server ditt webbhotellkonto ligger på kan du följa den här guiden för att ta reda på det.
    • Utgående server: Samma som inkommande.
    • Inkommande port: 993
    • Utgående port: 465
  7. Efter du har klickat på Anslut i föregående steget så ska du få upp en ny ruta där du behöver ange lösenordet för ditt mailkonto. Om du inte har lösenordet så kan du sätta ett nytt via cPanel.
  8. Om du har angivit korrekt uppgifter så ska du nu vara färdig!