1. Hem
  2. E-post
  3. E-postprogram & appar
  4. Hur lägger jag till mitt mailkonto i Outlook för Windows?

Hur lägger jag till mitt mailkonto i Outlook för Windows?

Börja med att öppna Outlook och klicka sedan på fliken Arkiv högst upp till vänster.

Klicka nu på Kontoinställningar och sedan Kontoinställningar igen.

Nu ska ett nytt fönster öppna sig, klicka där på Nytt...

I det fönster som öppnade sig nu behöver du välja manuell konfiguration, klicka sedan på Nästa.

Välj nu POP eller IMAP och klicka sedan på Nästa.

Nu behöver du bland annat fylla i inloggningsuppgifterna för ditt mailkonto.

• Ditt namn: Skriv in ditt namn.
  • E-postadress: Skriv in din mailadress.
  • Kontotyp: IMAP
  • Inkommande server: Om du inte vet vilken server ditt webbhotellkonto ligger på kan du följa den här guiden för att ta reda på det.
  • Utgående server: Samma som inkommande.
  • Användarnamn: Din mailadress.
  • Lösenord: Lösenordet för ditt mailkonto.

När du har fyllt i alla dina uppgifter behöver du klicka på Fler inställningar...

Klicka på fliken Utgående server och bocka sedan för Den här utgående server (SMTP) kräver autentisering. Du behöver även se till så att Använd samma inställningar som på servern för inkommande e-post är markerad.

Klicka nu på fliken Avancerat och ange nedanstående uppgifter.

• Inkommande server: 993 och använd SSL.
  • Utgående server: 465 och använd SSL.

Dubbelkolla så att portarna är korrekta innan du klickar på Ok. Outlook kan ändra portarna automatiskt när du ändrar till eller från SSL.

Klicka sedan på Ok och Nästa. Om du har följt den här guiden och angett korrekta inloggningsuppgifter borde ett testmeddelande ha skickats till dig.

Ditt mailkonto är nu tillagt i Outlook!