1. Hem
  2. E-post
  3. E-postprogram & appar
  4. Hur lägger jag till mitt mailkonto i Outlook för MacOS?

Hur lägger jag till mitt mailkonto i Outlook för MacOS?

1. Börja med att öppna Outlook, klicka på Outlook i menyfältet och sedan på Inställningar
  2. I rutan med inställningar, välj Konton
  3. a) Om du inte har några e-postkonton konfigurerade, klicka på ”Annan e-post”
    b) Har du redan ett konto konfigurerat, klicka på +, längst ner till vänster, och välj där ”Annan e-post”
  4. Nu behöver du bland annat fylla i inloggningsuppgifterna för ditt mailkonto.

• E-postadress: Skriv in din mailadress.
    • Lösenord: Lösenordet för ditt mailkonto. Om du inte vet lösenordet till ditt konto kan du sätta ett nytt genom att följa dessa instruktioner.
    • Användarnamn: Din mailadress.
    • Kontotyp: IMAP
    • Inkommande server: Om du inte vet vilken server ditt webbhotellkonto ligger på kan du följa den här guiden för att ta reda på det. Använd port 993 och markera rutan för att aktivera SSL.
    • Utgående server: Samma adress som inkommande med port 465 och rutan för att aktivera SSL ibockad.
  5. När du har fyllt i alla dina uppgifter, klicka på ”Lägg till konto”, det går nu att stänga fönstret för inställningar.

Ditt mailkonto är nu tillagt i Outlook!