1. Hem
  2. Före köp
  3. Hur kommer jag igång med Gör-det-själv-tjänsten?

Hur kommer jag igång med Gör-det-själv-tjänsten?

This post is also available in: English

I tjänsten Gör-det-själv kan du skapa hur många virtuella servrar som helst, och du betalar endast för de systemresurser som allokerats till varje server. Faktureringen görs månadsvis i början av varje kalendermånad.

När du beställt tjänsten får du ut ett mail med inloggningsuppgifter. Dessa använder du för att logga in på kontrollpanelen för tjänsten.

Väl inloggad kan du skapa nya servrar, med systemresurser baserade på de behov du har. Om du efter du skapat en server inser att du tilldelat den för mycket eller för lite systemresurser kan dessa justeras löpande. Du faktureras för systemresurstilldelningen timvis, så om du vill köra väldigt mycket processorkraft en kortare stund till exempel för att sjösätta ett komplext system kan du tillfälligt uppgradera servern och sedan nedgradera den igen efter du gjort din lansering.

Om du vill köra flera olika hemsidor eller tjänster på servern kanske du vill att dessa ligger på olika IP-adresser, i så fall är det inte heller några problem att ordna.

Om du i slutändan inte vill nyttja en server längre kan du enkelt radera den.

I Gör-det-själv-tjänsten kan man även skapa CDN-resurser om man vill använda detta. CDN-tjänsterna går att använda tillsammans med servrar skapade genom tjänsten eller med till exempel våra webbhotellkonton.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss