1. Hem
  2. Domäner & DNS
  3. Hur fungerar ProxySEO?

Hur fungerar ProxySEO?

ProxySEO är en tjänst som hjälper dig korslänka dina sidor med IP-adresser från 16 olika C-klassnät.

När du har beställt tjänsten kommer du åt den via Kundavdelningen på vår hemsida, om du inte vet hur du loggar in på Kundavdelningen så har vi en guide här. Inne på Kundavdelningen klickar du sedan på Tjänster ute till vänster och sen klickar du på texten Hantera ute till höger om ProxySEO-tjänsten.

Skapa ProxySEO adressen

I kontrollpanelen för ProxySEO finns det tre olika fält, det första är ditt domännamn som du vill korslänka till ett annat C-klassnät, det andra är destination dit trafiken skall skickas från ProxySEO-adressen. Där anger du IP-adressen för servern där hemsidan faktiskt finns. I det tredje fältet behöver du välja den IP-adress som du vill ska synas utåt för ditt domännamn.

Trafiken kommer routas på det här viset: ditt domännamn -> ProxySEO IP -> destinations IP. Glöm inte att klicka på Skapa när du är klar.

Peka om domänen mot IP-adressen i ProxySEO

Det du behöver göra nu är ett peka om din domän mot IP-adressen du valt i ProxySEO. Detta gör du i namnservrarna som din domän använder. Om du inte använder våra namnservrar måste du göra den ändringen hos den leverantör som du använder.

Om du använder våra namnservrar kan du göra ompekningen i cPanel hos oss. Det första du måste se till är att din mailhantering inte påverkas av den ompekning du ska göra nu. Som standard brukar MX-pekaren vara satt till dindomän.se. Så om du då pekar om A-pekaren för dindomän.se mot ProxySEO IP-adressen kommer din mail också pekas dit vilket inte kommer fungera eftersom ProxySEO bara skickar vidare webbtrafik.

Du borde därför sätta t.ex. mail.dindomän.se som MX-pekare och sedan har du en A-pekare för mail.dindomän.se som pekar mot den server som ditt konto ligger på. Du kan läsa mer om hur du gör det här.

När du har sett till så att mailen inte kommer påverkas av ompekningen kan du i cPanel gå in på DNS-hantering och peka om A-pekaren för din domän mot ProxySEO IP-adressen. Mer instruktioner om hur du pekar om finns här.