X
 1. Hem
 2. Flytta till Oderland
 3. Hur flyttar jag en WordPressinstallation med All-in-One WP Migration?

Hur flyttar jag en WordPressinstallation med All-in-One WP Migration?

Observera! För att använda All-in-One WP Migration på en site som använder mer än 512 MB utrymme behöver du köpa deras premiumlicens. Detta är inget vi kan bistå med hjälp kring.

I den här guiden kommer vi gå igenom hur du med pluginet All-in-One WP Migration kan flytta en hemsida som är byggd med WordPress från en annan leverantör till ett webbhotellkonto hos oss.

Det går även att använda andra plugins för att flytta WordPressinstallationer, till exempel Akeeba Backup.

För att använda All-in-One WP Migration behöver du först installera pluginet på den site som du önskar flytta samt använda det för att skapa en exportfil.

Installera pluginet

 1. Logga in på admindelen av din WordPressinstallation och gå in på Tillägg -> Lägg till nytt.
 2. I sökrutan uppe till höger, skriv in All-in-one WP Migration och tryck på ENTER på ditt tangentbord. När du ser en ruta för pluginet, tryck på Installera nu-knappen.
 3. När installationen är klar, tryck på Aktivera-knappen (som ersätter Installera nu-knappen).

Exportera din site från leverantören du vill flytta från

 1. När installationen är klar kommer du ha ett nytt menyval ute till höger, All-in-One WP Migration. Gå in där och välj Exportera.
 2. Inne på verktygets sida kan du göra ett antal olika val inför exporten.
  Inställningar inför export
  Överst kan du välja att köra sök-och-ersätt i samband med exporten. Detta är praktiskt om du exempelvis vill byta domän som siten använder eller om du vill byta namn på en användare. Var dock försiktig när du använder funktionen, det går att ställa till stor skada om felaktig sök-och-ersätt görs.

  Under Avancerade inställningar kan du välja vilken data du inte vill ha med vid exporten. vill du flytta siten exakt så som den ser ut just nu – kryssa inte i något under de avancerade inställningarna.
 3. När du är klar med valen för exporten, klicka på Exportera till-knappen. Du får då upp en lista på varthän du kan göra exporten. Välj Fil här.
 4. När pluginet tänkt en stund får du fram en knapp för att ladda ner en fil innehållande din site. Filen måste ha kvar sin filändelse .wpress under hela processen.

Installera en blank WordPressinstallation hos oss

Nästa steg är att sätta upp en tom WordPressinstallation hos oss. Hur du gör detta har vi skrivit en detaljerad guide om här. Tänk på att domänen du vill köra siten på hos oss behöver vara tillagd på webbhotellkontot innan du börjar.

Om du inte redan kan peka om domänen mot IP-adressen för servern hos oss, gör en lokal ompekning då du behöver kunna surfa mot WordPressinstallationen för att komma vidare.

Importera filen från föregående leverantör

När du installerat WordPress hos oss, följ instruktionerna ovan för att installera All-in-One WP Migration-pluginet igen – den här gången på installationen hos oss. Därefter, följ dessa punkter för att importera sitens innehåll hos oss.

 1. Logga in på admindelen av WordPressinstallationen du precis gjort hos oss om du inte fortfarande är inloggad efter plugininstallationen.
 2. I menyn ute till vänster, gå in på All-in-One WP Migration -> Importera.
 3. På sidan du landar på, drag och släpp .wpress-filen du skapade vid exporten ovan (eller klicka på Importera från och välj Fil).
  Drag och släpp fil

Om du ser att siffran vid Maximal uppladdningsstorlek på fil är mindre än storleken på din .wpress-fil kan du utöka denna. Det gör du genom att höja memory_limit, post_max_size och upload_max_filesize enligt dessa instruktioner.

 1. När pluginet laddat upp filen och kontrollerat den får du upp en varning om att innehållet på din site kommer ersättas (vilket är helt okej, eftersom du gör importen till en helt tom site om du följer dessa instruktioner). Tryck därför på Fortsätt.
  Bekräfta importen
 2. När importen är klar får du (förhoppningsvis) besked om att allt gått bra.
  Import klar
 3. Du behöver nu göra som pluginet säger, spara permalänkstrukturen. Klicka på länken för detta. Ändra inte på några inställningar, utan klicka bara på knappen Spara ändringar.
  Uppdatera permalänkar

Du är nu klar med migreringen till oss!

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
Kontakta oss