1. Hem
  2. Utvecklarverktyg
  3. Hur felsöker jag fel i min Node.js, Python eller Ruby applikation?

Hur felsöker jag fel i min Node.js, Python eller Ruby applikation?

Om du använder Node.js, Python eller Ruby hos Oderland på ett webbhotellkonto körs detta genom en appklikationshanterare vid namn Passenger.

Standarduppsättningen döljer alla applikationsfel för slutanvändaren. Inga fel visas i webbläsaren vilket kan göra det svårt att felsöka och testa saker då fel ej syns på ett tydligt sätt. Detta kan t.ex. röra sig om applikations-fel, syntax-fel etc. Dessa döljs av säkerhetsskäl och ersätts av en generisk sida som berättar att något gått fel med applikationen.

För att aktivera felsökningsläge för din applikation går det att lägga in ett direktiv i .htaccess-filen som styr domänens inställningar. Denna .htaccess-fil hittas i domänens dokument-root. Du kan se vilken dokumentrot ett domännamn har på samma ställe i cPanel som där du kan ändra den.

Du kan sedan använda t.ex. Filhanteraren i cPanel för att redigera .htaccess-filen, glöm bara inte att först aktivera visning av dolda filer. I denna .htaccess-fil finns det ett par direktiv som Passenger genererat, dess askall lämnas orörda. Längst ner i filen kan följande läggas in för att aktivera felsökningsläge.

Observera att detta aktiverar felvisning för samtliga besökare. Detta kan innebära en säkerhetsrisk beroende på applikation. Om detta är ett problem bör sidan skyddas med t.ex. inloggning eller IP-begränsning i .htaccess.

PassengerAppEnv development

När detta lagts in kommer du se fel direkt i webbläsaren.

Hjälpte den här guiden dig?

Relaterade guider

Behöver du mer hjälp?
Kan du inte hitta lösningen på ditt problem? Då kan du kontakta oss via e-post, chatt och telefon!
KONTAKTA OSS