1. Hem
  2. Backup & återställning
  3. Återställning
  4. Hur återställer jag mail via Oderland Backup?

Hur återställer jag mail via Oderland Backup?

Vi tar dagliga backuper av hela ditt webbhotellkonto som sparas 30 dagar tillbaka och sen sparas en backup från varje månad 3 månader tillbaka, dessa backuper inkluderar din mail och du har tillgång till dom via Oderland Backup.

Om du inte kommer in på Oderland Backup så beror det troligtvis på något av problemen som beskrivs i den här artikeln.

1. Börja med att logga in på cPanel.
  2. Inne på cPanel klicka på ikonen ODERLAND Backup.
    Oderland Backup ikonen i cPanel.
  3. Då ska du komma in på en sida där du har en lång lista med alla backuppunkter som finns för ditt konto. Ute till vänster kan du se vilket datum backuppunkterna är från, välj vilket datum du vill återställa dina mail från och klicka sedan på den lilla ikonen till höger som visar en mapp med ett förstoringsglas.Klicka på ikonen för att bläddra bland filerna i backuppunkten.
  4. När du har gjort det kommer ett nytt fönster öppna sig där du kan bläddra bland alla filer som finns i den backuppunkten. För att komma dit där dina mail ligger dubbelklickar du på home -> mail -> Domännamnet i fråga -> Mailadressen. T.ex. om du ska återställa mail för mailadressen test@exempel.se ska du gå in på home -> mail -> exempel.se -> test. Din inkorg ligger i mappen cur och mail som har kommit in men som inte är lästa ännu ligger i mappen new. Andra mappar så som skickade (Sent), borttagna (Trash) och skräpmail (Junk) har sin egna mappar.
  5. Du behöver nu bestämma dig för exakt vad du vill återställa, om du bara vill återställa din inkorg markerar du mappen cur. Om det är något annat som ska återställas får du markera det istället, om hela mailkontot ska återställas markerar du allting. Du markerar det som ska återställas genom att klicka i den fyrkantiga rutan till vänster om alla filer och mappar, t.ex:
    Klicka i rutan för att välja vilka filer och mappar som ska återställas.
  6. När du har valt vad som ska återställas klickar du på Restore Selected högst upp. Bara de mail som finns i backupen men saknas på ditt mailkonto kommer återställas, hela ditt mailkonto kommer alltså inte rulla tillbaka till det datum som du återställer från.
    Klicka på Restore Selected för att påbörja återställningen.
  7. Backupprogramvaran kommer nu stå och jobba tills återställningen är klar vilket kan ta lite tid om det är mycket mail som ska återställas.