Oderland levererar sedan 1998 en högkvalitativ och driftsäker lösning för webhosting, e-post, domänhantering, VPS, managed- och dedikerad server. Våra kunder återfinns i alla segment, från privatpersoner till riksdagspartier och multinationella företag. Vi har strax under 30.000 kunder med varierande tjänster och nivåer på SLA. Vi har idag 22 anställda samt 2 konsulter och har kontor i centrala Göteborg. Våra anställda har upp till 20 års kunskap av den programvara och operativsystem vi jobbar med vilket medför att vi klarar av att upprätthålla stabila hostingtjänster.

Verksamhet

Oderland erbjuder e-post, webbhotell, domännamn, virtuell server – VPS, managed hosting och dedikerad server till kunder med höga krav på kvalitet, tillgänglighet och säkerhet, idealiskt för dig som letar efter ett hem för din hemsida, blogg eller e-handelslösning. Våra kunder kan växa utan att oroa sig för att kostymen ska bli för trång. Vi levererar allt ifrån enklare webbhotellskonton i delad miljö till avancerade dedikerade lösningar med egen, anpassad hårdvara och önskad nivå av SLA.
Oderlands lounge
matsal-kök-Oderland Oderland-datahall i bankvalv oderland-office-goteborg

Infrastruktur

Vi äger själva våra datahallar och vår tekniska infrastruktur. Det innebär att vi alltid har tillgång till all kritisk utrustning vilket hjälper till att hålla nere vår responstid och därigenom ha Sveriges främsta användarsupport. Då redundans var en av hörnstenarna när den nya serverhallen byggdes har vi egen ups, dieselgenerator och automatisk brandsläckningsanordning. Självklart har vi flera fiberanslutningar från skilda internetleverantörer med egen infrastruktur i marken. För att ytterligare minimera eventuell risk för avbrott leds fibern in från olika håll till hallen.

thirdline-drift avdelning vick-erik hosting-kontoret-2016

Historik

Oderland Webbhotell bildades 1998 av Jack Oderland, till en början i en liten skala. Vi sålde hosting- och ftp-tjänster till några större företag exempelvis Ericsson där Jack var systemadministratör/projektledare. Med tiden så växte verksamheten och vi skaffade ett mindre kontor med ett litet serverrum i Mölndal. 2004 hade vi vuxit ur lokalerna i Mölndal och då gick flyttlasset till nytt kontor och ny serverhall i Kungsbacka. Allteftersom kundtillströmningen ökade och maskinparken expanderade beslutade vi oss 2015 för att införskaffa en ny separat serverhall, denna gången i Göteborg. Under sommaren 2015 flyttade vi också in kontoret till Göteborg för att på så vis kunna vara mer tillgängliga för våra kunder.

Ägarna jonas-support-2016 Drift och säkerhet

Välkommen som kund till Oderland – som ett webbhotell fast bra!

Webbplatsen använder Cookies. Läs mer här och

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng