Brightmill rekryterar med digitala verktyg

Oderlands premiumtjänster är precis vad de utger sig för att vara. Det menar Henrik på interimsbyrån Brightmill, vars hela affär går ut på att göra träffsäkra rekryteringar med hjälp av digitala verktyg. I förverkligandet av detta har Oderland blivit en nyckelspelare.

Henrik Engstam Phalén - Brightmill

Henrik Engstam Phalén, vd och chefsrekryterare på Brightmill, en av Sveriges ledande interimsbyråer, är utbildad systemvetare och har en lång karriär bakom sig inom IT- och konsultbranschen. Det var också med dessa ögon som han såg på interim chefsrekrytering när han grundade Brightmill.

En del i visionen om digitala rekryteringsprocesser är att skapa den ultimata kandidat- och kundupplevelsen. Eftersom kundernas och interimskonsulternas första kontakt med Brightmill oftast är genom deras hemsida, ställer Henrik höga krav på användarupplevelsen. Hemsidan ska vara snabb och vass. 

De är snabba, ligger i framkant och är enkla att ha att göra med. Vi har deras premiumtjänst, och den är verkligen premium.

– Vi gjorde en omfattande utvärdering av en handfull olika webbhotell innan valet föll på Oderland. De är snabba, ligger i framkant och är enkla att ha att göra med. Vi har deras premiumtjänst, och den är verkligen premium, säger Henrik. 

Att hålla en hög nivå på allt från supporten till teknik klarar inte alla av. Henrik berättar om sina erfarenheter av support med hög tillgänglighet, stabil upptid och en supersnabb plattform.

– Man märker att det är ett mindre bolag där alla är väldigt engagerade och kunniga. Som kund känner jag mig sedd och det lyser igenom att det är viktigt för dem att göra skillnad. 

Brightmills angreppssätt, där man satsat på IT istället för administrativ personal, har lett till att de har dubbelt så hög vinstmarginal jämfört med sina konkurrenter. Deras unika IT-plattform har möjliggjort att de på bara fyra personer idag omsätter 62 miljoner kronor. Det är utan tvekan den digitala miljön som har varit avgörande för deras tillväxt. Utan ett bra webbhotell hade det varit svårare.

– När jag startade Brightmill för nio år sedan var visionen att dra nytta av IT i vår verksamhet och i våra rekryteringsprocesser. Vi har skapat en unik digital plattform som på ett effektivt och träffsäkert sätt matchar konsulter med uppdragsgivare. I vår bransch skulle jag kalla oss digitala superstars.